Csak fellebbezés után adták meg a családi pótlékot egy meleg párnak

2020. október 5. – 13:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A bejegyzett élettársi kapcsolatban élő pár egyik fele a másik javára lemondott a családi pótlékról. A lemondást elfogadta a bíróság, a másik félnek kiutalt családi pótlékot azonban elutasította, írja a Háttér Társaság.

„Ivett és Edit 2019 decemberében kötöttek bejegyzett élettársi kapcsolatot. Mindkettejüknek volt már egy-egy vér szerinti gyermeke. Pár nappal a ceremónia után a kormányhivatalnak bejelentették egyedülállóságuk megszűnését, és Edit lemondott a lánya után járó családi pótlékról Ivett javára, aki így a két gyermek után együttesen igényelte meg a családi pótlékot”

kezdi a történetet a Háttér Társaság. Ahogy írják, ezután azonban Edit lemondását elfogadták, Ivett igénylését viszont elutasították arra hivatkozva, hogy nem jogosult a támogatásra: holott a törvény szerint nemcsak a vér szerinti szülő, hanem annak házastársa, így bejegyzett élettársa is jogosult lenne. A pár ezután fellebbezett a határozat ellen, a kormányhivatal végül másodfokon megítélte nekik a pótlékot.

A Háttér Társaság szerint 2019 júliusában is volt már egy hasonló eset. A társaság közérdekű bejelentésben arra kérte a Miniszterelnökséget, hogy belső eligazításokon magyarázzák el alkalmazottjaiknak a bejegyzett élettársi kapcsolatra vonatkozó jogszabályt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!