Közönség nélkül, online tartják meg a Meseország Mindenkié! mesematinét

2020. október 3. – 15:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap délelőtt Szalai Kriszta színésznő és Őrsi Gergely II. kerületi polgármester felolvasást tartott volna a botrányt kavaró Meseország Mindenkié! című kötetből az Átriumban. A mesematinéra kétszeres volt a túljelentkezés, végül azonban mégis közönség nélkül tartják meg, olvasható a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-bejegyzésében.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Mint írják, azért döntöttek úgy, hogy a felolvasást közönség nélkül, online közvetítéssel rendezik meg, mert Budaházy György és testvére demonstrációt jelentett be a helyszínre, amit Budapest rendőrfőkapitánya befogadott, csak annyit kért, hogy a helyszín egy kapualjjal messzebb legyen, mint az Átrium.

A szervezők szerint ezután nem volt más választásuk:

„természetesen fel sem merül, hogy kisgyerekeket ordas eszméket kántáló, kirekesztő szövegeket skandáló szélsőségesek felhergelt csoportjával állítsunk szembe, bízva a – jogi főosztályvezető által megígért – hatékony rendőri intézkedésben, ami majd visszamenőleg kitörli a gyerekeket ért traumát. Az eseményt megtartjuk, de gyerekek nélkül, az üres Átriumban, aki szeretné, online követheti. Nem a mi szégyenünk, hogy így alakult.”

Az eseményen végül nem vesz részt Őrsi Gergely sem, mert a mesekönyv ellen petíciót indító Citizengo arra buzdította az embereket, hogy árasszák el a II. kerületi polgármestert minden lehetséges csatornán tiltakozó levelekkel és telefonhívásokkal. Ennek hatására nagyjából négyszáz üzenetet kapott Őrsi Gergely, aki végül annak érdekében, hogy a matiné ne legyen politikai hadszíntér, lemondta a szereplést.

Nézze meg a sikerlista élére került mesekönyv szerkesztőjével és két írójával készült videónkat:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!