A Kétfarkú Kutya Párt nem vesz részt az ellenzéki összefogásban

2020. október 3. – 13:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kétfarkú Kutya Párt külön listával és egyéni jelöltekkel készül a 2022-es országgyűlési választásokra. Ezt Spirit FM műsorában jelentette be Kovács Gergely, a párt elnöke, írja az ATV. Ez azt is jelenti, hogy a kutyapárt nem vesz részt az ellenzéki összefogásban. „Az álláspontunk nem változott, akkor tudunk beszállni az összefogásba, ha mindenki más kiszáll” – mondta Kovács.

Az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd közös közleményben jelentette be augusztus közepén, hogy mind a 106 egyéni választókerületben közös jelöltet állítanának. A közös listáról még nincs megegyezés, az ellenzéki pártok közül a DK, az MSZP és a Párbeszéd támogatja ez a konstrukciót.

(Itt találja a Telex legfrissebb híreit)

Ugyan a Kutya Pártot hivatalosan nem hívták meg az ellenzéki összefogásba, de Kovács állítása szerint a Momentum és az LMP megkérdezte őket szóban.

Nekem ez erkölcsileg nem fér bele. Én nem tudok olyan pártokkal egy szövetségben együtt elindulni, akikről ilyen véleményem van, amilyen

– mondta az MSZP-re, a DK-ra és a Jobbikra utalva.

Annyit viszont megtesznek, hogy csak annyi helyen indulnak el, amennyi a listaállításhoz szükséges. Nagyjából 30 jelöltjük lesz (27 kell a listához), nagyrészt olyan helyeken, ahol úgyis nyerne az ellenzék. Ha 2022-es választáson két listát állítana az ellenzék, és az egyiken csak az LMP és a Momentum lenne, akkor elgondolkodnának azon, hogy csatlakozzanak-e hozzájuk. Kovács Gergely szerint még senki nem bizonyította be nekik, hogy a szavazóik az ellenzéki összefogásra is leadnák a voksukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!