Este érkezik a hidegfront, másodfokú figyelmeztetést adtak ki

2020. október 3. – 11:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton napközben akár a napi melegrekord is megdőlhet, délen 31 fokot is mérhetünk, de aztán este megérkezik a hidegfront és heves zivatarok is kialakulhatnak, írja az Időkép.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A zivatarok először a Nyugat-Dunántúlt érik el, majd – esély van rá, hogy zivatarlánccá szerveződve – éjfél körül a Duna vonalába érkeznek. A hidegfrontot több helyen intenzív csapadék (lokálisan akár 20mm), 60-80 km/óra közötti, helyenként 90 km/óra körüli szélroham, esetleg jégeső kísérheti, olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Az éjszaka második felében, majd vasárnap reggel a zivatarok lecsendesülve haladnak tovább kelet felé.

Zivatar miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország nyugati felére. Felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Vasárnapra az ország középső és keleti felére adott ki elsőfokú figyelmeztetést zivatar miatt az OMSZ. A nap első felében ott még számítani kell záporra, zivatarra, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, és délután az ország döntő részén kisüt a nap, 20-26 fok várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!