Két héten belül elérhető lehet az influenza elleni ingyenes védőoltás

2020. október 2. – 19:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Várhatóan még ebben a hónapban megkezdődik a kampány, minél többeket szeretnének rávenni, hogy oltassa be magát influenza ellen még január, azaz a járvány hagyományos tetőzése előtt. Ennek a koronavírus elleni küzdelemben is jelentősége lehet.

Várhatóan október közepétől lehet igényelni az idén mindenki számára ingyenesen elérhető, influenza elleni védőoltást a háziorvosoknál, hangzott el az RTL Klub esti Híradójában. A riportban emlékeztettek arra, vannak, akik már megkapták az ingyenes vakcinát:

összesen több mint 48 ezer egészségügyi és szociális dolgozót oltottak már be.

A Semmelweis Egyetem rektora szerint ugyanakkor idén különösen fontos, hogy minél többen oltassák be magukat, mert így ki lehet zárni az influenzát annál, akinek tünetei lesznek. Merkely Béla szerint azért is nagy a jelentősége annak, hogy a társadalom minél nagyobb arányban legyen átoltott az ismert influenzavírusokkal szemben, mert az oltottak esetében ezeknek a vírusoknak nincsenek vagy enyhébbek a tünetei, így kezelésük könnyebb, ráadásul az egészségügyi ellátórendszer is így jobban tud koncentrálni az új típusú koronavírusos betegek kezelésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!