Egymillió forintos nyomravezető díjat adnak annak, aki segít megtalálni alzheimeres családtagjukat

2020. október 2. – 10:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel egy Miskolcról eltűnt Alzheimer-beteg idős nő családja annak, aki segít megtalálni szerettüket. A 60 éves nő épp családlátogatáson járt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban a párjával egy hónappal ezelőtt, amikor egyszer csak váratlanul kisétált a szobából, ahol a családtagokkal beszélgettek, és azóta nem találják. Élettársa azt mondta: a nő unatkozott, és azt mondta, kimegy egyet járni a kertbe. Tóth István akkor kezdte keresni, amikor már egy órája nem jött vissza. Végül értesítették a rendőrséget.

„Másnap kutyás keresők is a nyomába eredtek, de sajnos nem jártak eredménnyel, pedig nagyon lelkiismeretesen keresték. Marietta pedagógus volt Százhalombattán, de még ide Miskolcra is eljöttek keresni a volt tanítványai és kollégái is. Több mint húszan gyűltek össze, ami nagyon megható volt.” A nőt állítólag a családi háztól nem messze, a pincesoron látta valaki, útbaigazítást kért tőle az asszony, akinek Alzheimer-kórja még nem okoz súlyos és feltűnő tüneteket.

„A közelben egyébként van erdő is és bányató, azokat is átkutatták, de nem találtak semmit a rendőrök. Bár egy hónap eltelt, bízom benne, hogy valahol meglesz. Ezért is ajánlottunk fel egymillió forintos nyomravezetői díjat, ugyanis nagyon hiányzik” – mondta a Ripostnak a nő élettársa. Az asszonyt a rendőrség is körözi eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!