Visszaszerelik a gázórát Iványiék MÁV-telepi iskolájához

2020. szeptember 30. – 09:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„BREAKING NEWS! Most kaptuk a hírt, hogy a mai napon a MÁV telepi iskolánknál visszaszerelik a gázórát! Ez nélkületek nem sikerült volna <3” – írta a Facebookon szerdán a hajléktalanokról gondoskodó Oltalom Karitatív Egyesület, melynek Iványi Gábor lelkész az elnöke. Nevéhez kötődik a Magyar Evangéliumi Testvérközösség is, melynek bázisa a Dankó utcában található. Ahogyan a MÁV-telepi iskolából, úgy innen is el szerették volna vinni számlatartozások miatt a gázórákat a Nemzeti Közművek munkatársai.

Iványi Gábor nemrég interjút adott a Népszavának, amiben elismerte, hogy valóban jelentős tartozást halmoztak fel, ugyanakkor azt is mondta: ez kizárólag annak a következménye, hogy vallási közösségét az állam megfosztotta egyházi rangjától és az ezzel járó forrásoktól.

„Milliárdokkal tartozik nekünk az állam. Sokkal több pénzzel, mint amennyivel mi neki” – jelentette ki Iványi, egy közleményben pedig azt írta: „Legutóbb a vírusveszélyre hivatkozva, arcpirító módon csökkentették tovább a legszegényebb gyerekek javára működtetett iskoláink kiegészítő támogatását, most pedig elzárják a gázcsapot, esetleg kikapcsolják az áramot vagy a vizet, hogy térdre kényszerítsenek minket.”

A főváros azóta ötmillió forinttal segítette Iványiék iskoláit.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom