Orbán: A pálinkafőzés a magyar szabadságharc iskolapéldája

2020. szeptember 27. – 15:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben az ország fontos átalakuláson megy keresztül, a tartós dolgok gondolata nem csak Budapesten születik meg, ennek egyik iskolapéldája a szabad pálinkafőzés megteremtésének lehetősége – írja Orbán Viktor becsehelyi beszéde alapján az MTI.

A kormányfő a magyarországi szabad pálinkafőzés tízéves évfordulóját ünneplő rendezvényen beszélt arról, hogy ennek a gondolata vidéken született meg 2010-ben, amikor „kétharmados alkotmányos forradalommal lehetőséget adtunk magunknak, hogy mindent megváltoztassunk, amit megváltoztatásra alkalmasnak vagy szükségesnek láttunk”.

A 2010-es 29 pontos programba V. Németh Zsolt képviselő felvetésére került be a bankadó és a multik megadóztatása mellé a szabad pálinkafőzés megteremtésének lehetősége.

Az a tartós és az a fontos, amit valahol a magyar életben a terepről hoznak fel, rögzítenek, ápolnak, visznek tovább” a döntéshozók elé – mondta a miniszterelnök, aki arra biztatta a jelenlévőket, hogy ne várakozzanak arra, hogy megmondják felülről, hogy mikor, hogy és miképpen.

Mindent, ami fontos, ami a helyi élet szempontjából nélkülözhetetlen, amit érdemes átvinni magunkkal a jövőbe, átadni a gyerekeinknek, annak a megőrzésével kapcsolatos összes dolgot gyűjtsék össze, adják oda a képviselőjüknek, hogy legyen belőle jogszabály, „ami aztán garantálja, hogy szabadon élhessük az életünket úgy, ahogy a magyarok a saját életüket szeretik élni.

A szabad pálinkafőzés esetét iskolapéldának nevezte, amely nemcsak a múltnak egy példája, de egy minta a jövőre nézve is.

Semmit sem ér a szabadságharc, ha csak egy tábornokunk van és nincsenek katonáink” – jelentette ki Orbán Viktor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől