A robotaxi miatt beperelte a Teslát, Elon Muskot és a Warner Brost a Szárnyas Fejvadász 2049 készítője

2024. október 22. – 12:41

Másolás

Vágólapra másolva

A Szárnyas fejvadász 2049 című filmet készítő produkciós cég beperelte Elon Muskot, a Teslát, és a Warner Bros Discovery-t, mert szerintük engedély nélkül használták fel a film képeit a robotaxi bemutatóján, írja a BBC. Az Alcon Entertainment produkciós cég azt állítja, hogy kifejezetten elutasította a Warner Bros kérését, hogy a Tesla robotaxijának október 12-i bemutató rendezvényén felhasználhassa a film látványelemeit. A produkciós cég szerint ennek ellenére a Tesla és a rendezvény többi szervezője mesterséges intelligenciát használt a film alapján készült promóciós képek elkészítéséhez.

Az Alcon Entertainment szerint a rendezvény szervezői félrevezetően használták fel a képeket, ami kapcsolatot sugallt a produkciós cég és a Tesla között, annak ellenére, hogy ők elhatárolódnak Musk cégétől.

,,Minden körültekintő márkának, amely bármilyen Tesla-partnerséget fontolgat, figyelembe kell vennie Musk jelentősen felerősített, erősen politizált, szeszélyes és önkényes viselkedését, amely néha gyűlöletbeszédbe torkollik” – közölte a cég, ami keresetében „hűtlen kezeléssel" is vádolja a Teslát.

A Tesla október 11-én a We, robot című eseményén mutatta be az első robotaxiját, a Cybercabet, a Warner Bros egyik filmstúdiójában. Az Alcon Entertainment szerint ez is problémás, méghozzá azért, mert a Warner Bros volt a Szárnyas Fejvadász 2049 forgalmazója 2017-ben.

A robotaxi egyébként nem aratott osztatlan sikert, a Tesla értéke 60 milliárd dollárral csökkent a bemutató után. Nem ez az első eset, hogy Muskot azzal vádolják, hogy sci-fi filmekből lop ötleteket, nemrég az Én, a robot rendezője is azt állította, hogy a milliárdos az ő filmjének látványtervéből inspirálódott.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!