Az Én, a robot rendezője szerint Elon Musk ellopta az ötleteit

2024. október 14. – 15:54

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön a Tesla társalapítója és vezérigazgatója, Elon Musk bemutatta a régóta várt önvezető prototípusok modelljeit, a Cybercabet és a Robovant. Az ünnepségen ott volt a Tesla új robotja, Optimus is, aki italokat szolgált fel és a vendégeket szórakoztatta. Igaz, később kiderült, hogy az Optimusokat az eseményen emberek irányították.

Az új dizájnok egyik leghangosabb kritikusa Aley Proyas, az Én, a robot című film rendezője volt. Proyas azt állítja, hogy Musk a filmben látható modellekből merített ihletet, sőt, szerinte egyenesen ellopta azokat a film látványterveiből. Mindezt az X profilján képekkel is illusztrálta.

A posztban egymás mellett szerepelnek képek az Én, a robot című film robotjairól és az Optimusról, a 2004-es film futurisztikus közlekedéséről a Tesla Robovan mellett, valamint Proyas filmjének járműveiről a Tesla Cybercab mellett. Proyas szerint a hasonlóság nem lehet a véletlen műve.

A Will Smith főszereplésével készült 2004-es filmet Isaac Asimov azonos című, 1950-ben megjelent novelláskötetét vette alapul. A film 2035 Chicagójában játszódik, ahol a Will Smith által játszott detektív egy olyan ügyet vizsgál, ahol a gyilkosság elkövetője egy robot.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!