Janet Jackson Kamala Harrisről konteózott egy interjúban, de a cikk utóélete a megszólalásainál is furcsább

2024. szeptember 23. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton jelent meg a több meghökkentő részletet is tartalmazó interjú Janet Jacksonnal a Guardianen, amit aztán az amerikai sajtó is hamar szétcincált. A legvadabb része az eredeti anyagnak egyértelműen az volt, amikor Janet Jackson arról beszélt, hogy szerinte a demokrata elnökjelölt, Kamala Harris nem fekete.

„Azt hallottam, hogy nem is fekete. Hanem indiai” – mondta az interjúban Jackson, akit az újságíró hamar kiigazított azzal, hogy Harris fekete és indiai származású, hiszen ellenőrzött információk vannak arról, hogy Harris apja fekete jamaicai, anyja indiai, akik a kaliforniai Berkley egyetemen ismerkedtek meg.

„Az apja fehér. Ezt mondták nekem. Nem igazán néztem mostanában a híreket. Azt mondták nekem, hogy Harris apjáról kiderült, hogy fehér” – ismételte meg aztán újra a Trump-hívők és QAnon-követők körében terjedő teóriát az előadó. Az összeesküvés-elméletet maga Trump is szívesen előszedte már kampányában, amikor például egy interjúban kétségbe vonta Kamala Harris fekete identitását. Jackson végül azzal zárta az elnökválasztást érintő kérdéseket az interjúban, hogy szerinte bárkit is választanak elnöknek, úgyis elszabadul a pokol az országban.

Az interjú utóélete is elég bizarr eddig, hiszen vasárnap Janet Jackson nevében egy közleményben elnézést kért az interjúban elhangzottakért Mo Elmasri, aki Jackson menedzsereként hivatkozott magára. Később azonban kiderült, hogy Elmasri már nem Jackson menedzsere, ezt például a Varietynek is megerősítette Janet Jackson környezete. Janet Jacksont a jelenlegi információk alapján hivatalosan testvére, Randy képviseli. A Variety később elérte Elmasrit is, aki azt mondta, Randy és Janet Jackson korábban kirúgták őt több, az előadó megítélését pozitívabb irányba terelő próbálkozása után. Elmasri szerint ezek után nem ezt érdemelte volna a Jacksonoktól.

Janet Jackson vagy tényleges menedzsere az interjú kikerülése óta még nem kommentálta az abban elhangzottakat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!