Kína Kanye Westtel pörgetné fel az ország turizmusát

2024. szeptember 12. – 06:29

Másolás

Vágólapra másolva

Kanye West, pontosabban mostani művésznevén Ye szeptember 15-én a Kínához tartozó Hajnan szigetén tart lemezhallgató bulit a Ty Dolla Signnal közös projektével (¥$). A hír azért is meglepő, mert a kínai kormány számára West nem éppen a támogatandó művész mintapéldánya. Hajnan-térség honlapján az esemény hivatalos bejelentése előtt is többen is felháborodottan írtak arról, hogy Kanye West szembemegy az ország értékrendjével, ezért sem értik, miért léphet fel az országban – írja az NBC News.

Kanye West 16 éve lépett fel utoljára Kínában, ezúttal pedig már a helyszínválasztás is meglepő, hiszen nem egy nagyvárosba, Shanghajba vagy Pekingbe érkezik, hanem egy, a külföldi turisták számára kevésbé ismert helyre szervezte a buliját.

Az NBC-nek megszólaló turizmus-szakértő szerint a rapper elhívásának hátterében az áll, hogy Hajnan tartományi kormánya számára fontos, hogy vonzóbbá tegyék a külföldi turisták számára a térséget. A szigetcsoport a belföldi turisták körében már így is az egyik legnépszerűbb célpontnak számít, de Hajnan tartomány vezetése 3 milló jüanos támogatást (kb. 150 millió forintot) ajánlott fel minden olyan szervezőcégeknek, amik a szigetre hoznak világhírű előadókat.

A Kanye West és Ty Dolla Sign Vultures-lemezeire épülő eseményeit egész pontosan listening experience-ként hirdetik, ezek a fellépések részben koncertek, részben dj-szettek, részben az albumok vizualitására épülő bulik. Eddig ezek az események nem épp zökkenőmentesen zajlottak, több amerikai és ázsiai dátumot is az utolsó napokban mondtak le, de volt olyan esemény is, ahol Ye és Ty Dolla Sign fel sem lépett. Az augusztus 23-ai, szöuli esemény azonban összejött, ahol a rapper két és félórás showt adott.

Kanye West korábban is hangoztatta, mennyire kedveli Kínát, a koronavírus-járvány idején nyilvánosan megvédte az országot. 2020-ban pedig azt nyilatkozta a New York Postnak, hogy Kína megváltoztatta az életét, olyan új perspektívát adott neki, amiért örökké hálás lesz. West gyerekként egy tanévet Kínában töltött, amikor anyja angoltanárként dolgozott az országban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!