Az RTL mindent elkövet, hogy ne fürödjön be az újjáélesztett Kalandra fal!-lal

2024. szeptember 2. – 21:48

Az RTL mindent elkövet, hogy ne fürödjön be az újjáélesztett Kalandra fal!-lal
Fotó: RTL

Másolás

Vágólapra másolva

Az RTL egy meglepő húzással kezdi a szokásos őszi műsordömpingjét, újjáélesztették a világszerte is csak közepesen sikeres Kalandra fal! című műsort. A formátum eredetileg egy japán vetélkedő részfeladata volt, az ebből született összeállítások lényegében egyidősek az internettel. A Kalandra fal! itthon 2009-ben, azaz 15 éve debütált, és mindössze egy 20 epizódos évadot élt meg.

Majka és az RTL All Stars

Az első adás alapján úgy tűnik, hogy a műsor ágyúval lő verébre. A Kalandra fal! műsorvezetője a nagy visszatérő, Majka, illetve az RTL első számú nagyágyúja, az eredeti műsort is vezető Sebestyén Balázs. Ez már csak azért is fura, mert a Kalandra fal!-t valószínűleg bármelyikük lehozná egyedül is, és maga a formátum sem annyira nagy durranás, hogy szükség legyen arra, hogy a két legnépszerűbb műsorvezetőt kelljen bevetnie a csatornának. Az már csak hab a tortán, hogy a szintén a csatornához igazoló Pápai Joci is felbukkan vízimentő és ügyeletes udvari bolond szerepben, a további adásokban pedig Istenes Bence is beáll majd műsort vezetni.

Ezen kívül pedig vannak még maguk a csapatok is, amelyek összemérik az erejüket abban, hogy ki fér be jobban a falba vájt lyukakon. Az RTL a csapatok terén sem spórolt, az első adásban hat celeb is felvonul, a kék csapatban Rácz Jenő és felesége, Gyuricza Dóra egészül ki Dobos Evelinnel. Velük szemben, a piros csapatban pedig a nemrég több-kevesebb sikerrel szintén műsorvezetői babérokra törő Megyeri Csilla, a forgatáskor még a párjaként szereplő Molnár Zsolt (azóta szakítottak), valamint Hajmásy Péter (Weisz Fanni volt férje) áll a medence partjára.

A műsor tehát némi ráncfelvarrást leszámítva mit sem változott, csupán jött egy új celebgeneráció,

amelynek a feladata ugyanaz: felvenni egy, a hozzájuk közeledő hungarocell falon kivágott lyukra annyira hasonlító pozíciót, hogy átférjenek a lyukon, és a fal ne lökje őket a vízbe. Ezt a fordulókban természetesen cifrázzák is, a versenyzőknek hol egyedül, hol ketten, vagy hárman, vagy akár mindenféle kellékekkel kell a medence szélén kijelölt veszélyzónába állniuk.

Pápai Joci mutatta be, hogy működik a fal – Fotó: RTL Pápai Joci mutatta be, hogy működik a fal – Fotó: RTL
Pápai Joci mutatta be, hogy működik a fal – Fotó: RTL

A mutatványokra a műsorvezetők (és Pápai) pontot adnak, a győztes továbbjut, másnap pedig jön a következő két csapat, az adásokat megnyerők pedig pénteken megmérkőznek egymással. A győztes pontjait megszorozzák tízezerrel, és az így kapott értéket a csapat hazaviheti forintban.

(Nem éppen) mély víz

Az első adás egyetlen meglepetése, hogy a műsor egy pontján váratlanul megjelenik Kiszel Tünde, de csak azért, hogy kiosszon egy naptárat. A jó hosszúra nyújtott bemutatkozás után az első adás tulajdonképpen annak ellenére lemegy rutinból, hogy Balázson kívül mindenkinek új a szerep. A versenyzők jönnek, bohóckodnak, ugrabugrálnak, aztán vagy vízbe esnek, vagy átjutnak a falon, ezután pedig jön a viccesnek szánt alkudozás a pontokért. A szereplők között úgy-ahogy működik a kémia, Majka és Balázs között természetesen megy a csipkelődés, amiből bőven kijut Pápainak is, de az egészről süt, hogy mindenki karakterben van.

Az RTL tehát tényleg mindent bevet, hogy a csaknem egyórás műsort megtöltse izgalommal, ez azonban csak hellyel-közzel sikerül, legfőképp azért, mert nemcsak a műsorvezetők, de a versenyzők is olyanok, mintha hoznák a kötelezőt, és csupán túl akarnának lenni a forgatáson.

Fotó: RTL
Fotó: RTL

Hiába indulnak a celebek háttal a falnak, úszógumiba csomagolva, autókormánnyal a kézben, vagy éppen a medence túlvégéről úszva, olyan, mintha senkinek nem nagyon dobná meg a pulzusát, hogy sajtlyukon ugrik keresztül, vagy éppen egy hatalmas hungarocelltáblát kettétörve zuhan a medencébe.

A Kalandra fal! egyelőre nem tűnik kirobbanó szórakozásnak, sőt az első epizód tökéletesen megmutatja, hogy a műsor annak idején miért csak egy évadot élt meg. Hogy mennyire érdemes az RTL-nek hosszú távon terveznie a formációval, az majd csak a következő adások után dől el.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!