A lábujjfétises focista és a Marcus Aurelius-idézet ellenére is laposan indult a Való Világ

2024. május 6. – 22:53

A lábujjfétises focista és a Marcus Aurelius-idézet ellenére is laposan indult a Való Világ
VV Geri a Való Világ 12. első adásában – Forrás: RTL

Másolás

Vágólapra másolva

A Való Világot (VV) talán senkinek nem kell bemutatni, hiszen a hazai gyártású reality az ideivel már a tizenkettedik szériájához érkezett. Az exhibicionista és/vagy narcisztikus fiatalok mekkájaként is felfogható Nagytétényi úti stúdióba ezúttal szokatlan időpontban, május elején költöztek be a lakók, akiket bármennyire színes egyéniségeknek próbáltak is eladni a nézők számára, valójában minden papírforma szerint alakult. A sikoltozó, vagy éppen minden percben csajozó első beköltözők között így simán ott lehet a jövő nagy Alekosza, Auréliója, Baukó Évája vagy VV Anettje.

Az első beköltözőshow rögtön meredeken kezdett, szűk két óra alatt nyolc játékost küldtek önkéntes száműzetésük helyszínére, de a kissé lapos gálára csak annyi izgalom jutott, hogy a néző eldönthette, mitől érezzen nagyobb szekunder szégyent.

Kezdésnek ott van az új műsorvezető, Megyeri Csilla, akinek teljesen új ez a szerep. Partnere, a nála jóval tapasztaltabb Puskás Peti, egy tetőtől talpig rózsaszín szettben próbált szót érteni nemcsak az üvöltő versenyzőkkel, hanem saját kollégájával is.

Megyerinek nemcsak látványosan új és kényelmetlen ez a szerep, de Puskás is folyamatosan ekézi, már amikor éppen nem egymás szavába vágnak, vagy mondják el ugyanazt egymás után.

Aztán ott van még az idei év vizuális tematikája is, ami nem más, mint a videójáték (azaz minden neonszínű és fekete, lásd GTA Vice City) és az ehhez tartozó botrányos animációk, amik úgy néznek ki, mintha egy az egyben a mesterséges intelligenciára bízták volna a tervezésüket. Napszemüveges lányok fejéből lufiállat módjára átalakuló VV-logó, pálmafává változó emberek és végtelen színkavalkád jellemzi a főcímet, amit természetesen annyiszor mutogatnak, hogy a kétórás műsoridő végére belefájdul az ember feje.

VV Geri és VV Reni beköltözésük előtt – Forrás: RTL
VV Geri és VV Reni beköltözésük előtt – Forrás: RTL

És ha mindez nem lenne elég, akkor jönnek a beköltözők is, akikről szintén látunk egy-egy grafikus portrét, miután lenyomták a maguk, legtöbbször már-már webcamszexbe hajlóan túltolt, csöcsmarkolászós, szájharapdálós, cuppogós bemutatkozó filmjét.

Elsőként jön VV Kikidi (Kékes Dániel), aki kvázi a világbékét szeretné megteremteni a villában, annyira a kedvesség erejében hisz, de ott van az olasz származású Giada is, akiről elmondják, hogy nemcsak a testpozitivitása miatt fontos, hogy itt van, hanem hogy Megyeri szerint ő az első anyaként beköltöző nő is a Való Világ történetében.

Kár, hogy másfél perccel előbb végignéztük, ahogyan bemutatkozásképpen nagy élvezettel végignyalogat egy nagy tál ketchupos spagettit.

A vállalkozó szellemű versenyzők persze most is főleg a pénznyeremény miatt töltik a négy fal között az életük következő napjait, az ezúttal 36 millió forintos fődíj viszont csupán egy nyereményalap, ami különböző feladatokon keresztül nőhet, de akár csökkenhet is. A villalakók egy-egy közösen megoldott feladattal növelhetik a nyereményt, amennyiben azonban nem járnak sikerrel, a főnyeremény összege csökken. A nézők pedig a szavazataikkal befolyásolhatják, hogy mekkora összeg legyen a tét egy-egy ilyen feladatnál.

Az ingadozó nyeremény mellett szintén fontos változás, hogy idén először nem lesz BeleValóVilág, a Való Világ kísérőműsora, így biztosan nem születnek majd ehhez hasonló legendás mondatok.

Ezeken kívül egy rész után viszont semmi, de semmi újdonságot nem tartogat a 12. Való Világ-széria. A már említett Kikidi és Giada mellett további közhelyes karakterek költöztek be, név szerint

  • Gina, a vadóc tetováló, aki a bemutatkozó kisfilmje alapján az utcára is dominafelszerelésben megy, emellett „a személyisége is sokrétű”;
  • Geri, a nagybetűs császár, aki az osztrák focikarrier helyett inkább a Való Világba jött, nem mellesleg pedig lábujjfétise van;
  • Reni, azaz Miss Woman (tényleg így konferálták fel), akinek „kocsis biznisze van”, megvesz egy autót, megnézi, hogy „itt folyik az olaj, vagy ott”, megcsináltatja, majd továbbadja;
  • Dorka, akiről abszolút semmire nem emlékszem;
  • Bogi, a shoppingkirálynő, akit megnyugtat, ha vásárol, a nyereményből is terepjárót venne; és
  • Valen, a vallásos, aki szerényen a következő Marcus Aurelius-idézettel indított az Elmélkedésekből: „Bármi ér is, az az örökkévalóságtól fogva el volt rendelve számodra, s az okok szövedéke beláthatatlan időtől fogva összefonta a te létezésedet és azt, ami ért.”

Ha lehetne fogadni a további beköltözőkre, én nagyobb összeget mernék tenni legalább egy nagyon kigyúrt srácra, illetve egy olyan karakterre, aki így vagy úgy, de nagyon kilóg a többiek közül (nem pillás, körmös, vagy focista).

A műsorban tehát annyi történt, hogy végignéztük, ahogy ezek az emberek a teljes eksztázistól levegőért kapkodva próbálnak olyan kérdésekre válaszolni Megyerinek és Puskásnak, hogy mi az esetük, vagy szimpatikus-e nekik a mellettük ülő versenytárs, majd besétálnak a villába, ott pedig még nagyobb ámulatba esnek a szintén neonszínű, csilivili díszletektől.

Az, hogy mire lesz képes egy ilyen társaság, el tud-e mozdulni általuk a Való Világ a trashrealityből tulajdonképpen bármerre, és kapunk-e egy épkézláb tévéműsort, az hosszú távon fog kiderülni. Valószínűleg nem.

A Való Világ új évadának élő streamje az RTL+ felületén érhető el. A napi összefoglalót 20 órától az RTL+, 22 órától a Cool adja.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!