Még a Tényekre is kétszer annyian voltak kíváncsiak augusztus 20-án, mint Rákay Philip Petőfi-filmjére

2024. augusztus 24. – 17:54

Másolás

Vágólapra másolva

Alig 100 ezer ember nézte meg augusztus 20-án a TV2-n a Most vagy soha! című filmet, ami ezzel épphogy befért annak a napnak a tíz legnézettebb tévéműsora közé a legfontosabb (18–59 év) korcsoportban. A Hvg.hu azt írja a Nielsen méréseire hivatkozva, hogy összesen 103 996 néző kapcsolt a Rákay Philip-féle Petőfi-filmre a TV2-n, ami egyébként egy rakás pénzébe került a magyar adófizetőknek, az iskolásokat szervezett programokkal kötelezték a film megnézésére, és még így is gyatra lett a végeredmény.

Azt hozzá kell tenni, hogy meglehetősen hálátlan idősávba került a film első tévés bemutatója, hiszen hiába került adásba főműsoridőben, ezzel párhuzamosan a Duna TV közvetítette a csúszással kezdődő augusztus 20-i tűzijátékot, így elképzelhető, hogy Rákay fikciós történelmi kalandfilmje helyett az emberek többsége inkább azt nézte, ahogy tűzijátékok robbangatnak az égbolton valami háttérzenére.

Az már más kérdés, hogy hasonló helyzetből indult a konkurens RTL-en a Raya és az utolsó sárkány című animációs film, amit még így is 15 ezerrel többen néztek, mint Petőfiéket. A korábban adásba kerülő Tények Pluszra is több mint kétszer annyian (222 ezer) voltak kíváncsiak, de még a Szerencsekerék is jóval több nézőt (188 ezer) vonzott. A nap legnézettebb műsora természetesen a tűzijáték volt 408 ezer nézővel.

A teljes népességben még lehangolóbb a helyzet, ott gyakorlatilag majdnem mindegyik híradót (RTL, TV2, MTVA) többen nézték, mint a Most vagy sohá!-t, 197 231 nézővel a nap 16. legnézettebb műsora volt csak a film augusztus 20-án ebben a korcsoportban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!