Nosztalgiabombát robbantott az Ubisoft, jön a Heroes of Might and Magic következő része

2024. augusztus 23. – 09:15

Másolás

Vágólapra másolva

Ha Magyarországon – vagy Közép-Európában bárhol, ahogy az ebben a csoportban mindig kiderül – megkérdezik valakitől, hogy mi a kedvenc stratégiai játéka, nagy esély van arra, hogy a Heroes of Might and Magic III lesz a válasz. Ha ön is ebbe a csoportba tartozik, akkor most nagyon fog örülni, az Ubisoft ugyanis az idei Gamescomon bejelentette, hogy közel tíz év után feltámasztja a szériát egy, erősen a legendás harmadik részt idéző, Olden Era nevű előzményjátékkal.

A széria Heroes of Might and Magic IV után került az Ubisofthoz, az azóta megjelent három részt ők is fejlesztették, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A keményvonalas rajongók már a Heroes IV miatt is fanyalogtak, de a Heroes V tényleg vízválasztónak számított, a háromdimenziós, rajzfilmszerű grafika mellett azért is, mert a sztori és a helyszínek tekintetében is új fejezetet nyitott. A hatodik és a hetedik részt még ennél is rosszabbul fogadták, és sokáig úgy tűnt, a szériának végleg befellegzett.

Az Ubisoft viszont láthatóan szeretné a régi pompájában látni, ami abból is látszik, hogy a hivatalosan Might & Magic Heroes néven futó VI és a VII után visszatértek az eredeti névhez. A fejlesztést is egy új stúdióra bízták az előző részen dolgozó, legutóbb a Park Beyond nevű vidámparkszimulátort kiadó Limbic Entertainment vagy a hatodik részt fejlesztő magyar Black Hole Entertainment helyett – persze utóbbi 2012-ben bezárt, szóval ez nem is meglepő –, a Darkest Dungeonból erősen inspirálódó Iratus: Lord of the Deadről ismerhető Unfrozen csinálja a játékot.

Az Olden Eráról egyelőre azt lehet tudni, hogy az első rész eseményei előtt fog játszódni, és vizuálisan nagyjából úgy néz ki, mint a harmadik rész szteroidokon. Ezzel máris elég erősen idézi az ugyanebből ihletet merítő Song of Conquestet, ami az elmúlt évek legjobb Heroes-pótléka volt. És ha ez nem lenne elég, ahhoz hasonlóan ez a játék is korai hozzáféréssel jelenik majd meg 2025 második negyedévében, hogy a játékosok visszajelzései alapján a lehető legjobb legyen a végeredmény. Az új Heroesnak már Steam-oldala is van, itt lehet kívánságlistára tenni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!