Úgy volt, de mégsem adja le a TV2 a Lepattanót a mozis bemutató előtt

2024. augusztus 13. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

Jóval a szeptemberi mozis premier előtt meg lehet nézni Vékes Csaba Lepattanó című gombfocis vígjátékát, ugyanis a TV2 egyik csatornája már augusztus 17-én bemutatja – vette észre Kovács Gellért Filmszerész. A film egyik különlegessége, hogy szerepel benne Partrick Duffy is, aki Bobby Ewingot alakította a Dallasban.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után a filmet forgalmazó JUNO 11 arról tájékoztatott minket, hogy a bemutató időpontját végül későbbre halasztják, 17-én tehát mégsem megy le a film a TV2 Klubon. Cikkünk címét ennek megfelelően módosítottuk.

Vékes filmjének júniusban jött ki az első előzetese, a forgalmazó által „romantikus, gombfocis sportvígjátékként” körülírt filmben Scherer Péter alakítja Kálmánt, aki a gombfoci-Európa-bajnokságra készül csapatával, de küzdeniük kell a kijutásért. A forgatás még tavaly szeptemberben kezdődött, ekkor derült ki az is, hogy az egyik karaktert, a milliárdos mecénást Partrick Duffy, Dallas sorozat Bobbyja fogja alakítani.

Főbb szerepekben feltűnik még Mucsi Zoltán, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Rába Roland, Elek Ferenc, Gáspár Sándor és Györgyi Anna is. A Három Homár és a Blue Duck Arts gyártásában készülő tévéfilm eddig összesen 340,6 millió forint állami támogatást kapott a Nemzeti Filmintézet oldalán megjelent adatok szerint.

Bár a TV2 Klub már a hétvégén leadja, a film hivatalos bemutatóját szeptember 6. és 14. között, a miskolci CineFest filmfesztiválon tartják, a mozik pedig szeptember 26-ától játsszák a Lepattanót.

Vékes Csaba korábbi filmjéről, a Szia, Életem!-ről itt írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!