Az Agymanók 2 már most minden idők legsikeresebb animációs filmje

2024. július 25. – 16:13

Másolás

Vágólapra másolva

Az Agymanók 2 (Inside Out 2) hat héttel debütálása után minden idők legnagyobb bevételt hozó animációs filmje lett. A BBC azt írja, a film eddig 1,46 milliárd dollárt, vagyis körülbelül 529 milliárd forintos bevételt termelt világszerte. Ebből körülbelül 601 millió dollár az Egyesült Államok mozipénztáraiba folyt be.

Ezzel beelőzte a 2019-ben bemutatott Jégvarázs 2-t, és a tavalyi nyár blockbusterét, a Barbie-t is: mindkét film körülbelül 1,45 milliárd dolláros (körülbelül 525 milliárd forint) bevételt hozott.

Az Agymanók 2 eddigi rekorbevételével egyelőre nem tudta beelőzni a Disney 2019-es Oroszlánkirály remake-jét: utóbbi 1,65 milliárd dolláros bevételt produkált. Ez utóbbinak viszont a stúdió az élőszereplős remake besorolást adta, vagyis kiesik az animációs film kategóriájából.

Bár Japánban még csak most fogják bemutatni, az Agymanók folytatása már most minden idők 13. legnagyobb bevételt hozó filmje lett – a lista élén az Avatar áll 2,9 milliárd dolláros bevételével.

Az Agymanók első részét még 2015-ben mutatták be, ez akkor ami 850 millió dolláros jegybevétellel zárta a pályafutását, emellett megkapta a legjobb animációs filmnek járó Oscart is. Bár a második filmet nem siették el, már a trailer kijöttekor látszott, hogy a rajongók nem felejtették el a filmet: az Agymanók 2 előzetese ugyanis 24 óra leforgása alatt 157 millió megtekintést ért el. A második részt június 13-tól játsszák a hazai mozik, a filmről bővebben itt írtunk.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!