Isten és a sátán macskatestbe költözött, a virslik pedig újra partiznak

2024. július 13. – 18:19

Másolás

Vágólapra másolva

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Virsliparti: Utápia (Sausage Party: Foodtopia, Amazon Prime)

Nem láttuk jönni, de megtörtént: 8 részes sorozatként folytatódik a 2016-os Virsliparti-film, melyben az önálló életet élő élelmiszerek kísérletet tesznek arra, hogy megépítsék a számukra tökéletes társadalmat, vagyis az utápiát. A trailerben látható, ahogy szószok, brokkolik, banánok, tojások, virslik, borsószemek és narancsok közös erővel próbálják meg letaszítani a trónról az embereket, hogy boldogan élhessenek együtt.

Ez kellően érdekfeszítő, de közel sem bombabiztos koncepció, mégis elég ahhoz, hogy belevágjunk ebbe a kalandba, ami valószínűleg hasonlóan megosztó lesz, mint az első animációs film volt. Seth Rogen ígérete szerint még sokkolóbb jelenetekre számíthatunk benne, ami nem is olyan meglepő, hiszen maga a mozifilm is erősen korhatáros volt. Az eredeti színészgárdából visszatér Rogen, Michael Cera, Kristen Wiig és Edward Norton, egyedül Jonah Hill hangját nem hallhatjuk a július 10-én Prime-on debütált sorozatban.

Quad Gods (MAX)

A Max új, Jess Jacklin rendezte dokumentumfilmje három bénult végtagokkal élő New York-i férfiről szól, akik megalakítják az első kvadriplégiás e-sport csapatot. Amellett, hogy Blake, Prentice és Richard számára a játék szórakozás, munka és csapatépítő eszköz, kiváló rehabilitációs cél is.

A filmet szélesebb körben is nagy elismerés fogadta, jelölték például az idén júniusban tartott Tribeca Filmfesztiválon a legjobb dokumentumfilm kategóriájában.

Beverly Hills-i zsaru IV (Beverly Hills Cop: Axel Foley, Netflix)

Eddie Murphy visszatért, ezúttal a filmvászon helyett rögtön a Netflixen debütált az új filmje, ami a Beverly Hills-i zsaru negyedik része. Mivel a harmadik film botrányosan rossz lett, Murphynek célja volt, hogy kihozzanak egy jobb, az eredetihez méltóbb folytatást.

Ehhez visszahozták Jerry Bruckheimer sztárproducert, több visszatérő színészt az előző filmekből, és Joseph Gordon-Levitt, Kevin Bacon és Taylor Paige is a színészgárdába került, utóbbi az a nő, aki emlékezeteset vitázott Kendrick Lamarral a rapper legutóbbi nagylemezén. Az eredmény végül egy jó, de semmiképp sem extra film lett, amely úgy tért vissza, mintha el sem ment volna több évtizedre. Talán épp ezért tud majd működni egy olyan estén, amikor nem vágyunk semmi komplexre, csak megnéznénk egy könnyed, többnyire humoros limonádéfilmet.

Robbanó cicák (Exploding Cats, Netflix)

A Föld nevű bolygón egyre nagyobb szívás az élet, ezért Istent leküldik az emberek közé, hogy rendet tegyen. Csak arra nem számít, hogy egy kövér macska testébe kerül, hogy végül így kelljen megküzdenie a sátánnal, aki szintén egy macskatestbe zárt ördögszarvú szőrgombóc.

Röviden erről szól a sok robbanást ígérő Robbanó cicák, amely az itthon is elérhető bestseller társasjátékból lett önálló netflixes rajzfilmsorozat. Meow!

Babylon (Netflix)

Felkerült a Netflixre Damien Chazelle bohém orgiákkal és partikkal teli lüktető eposza, a Babylon, amit a filmkritikusok vagy zseniálisnak, vagy szarnak tituláltak, középút nemigen volt. Épp ezért érdemes egy próbát tenni a Margot Robbie és Brad Pitt nevével fémjelzett-, a Hollywoodnak hívott kokainista erkölcsi pöcegödröt bemutató filmmel, amiről ezt írtuk korábbi kritikánkban a Telexen:

„A Babylon egy figyelmeztetés akar lenni Hollywoodról, de leginkább a néző van veszélyben a háromórás, elviselhetetlenre dagasztott, hisztérikusra csavart, párhuzamos történeteken futó eposz közben, ami sem modulálni, sem kontrollálni, sem gatyába rázni nem tudja magát, az apró részletektől kezdve a Nagy Üzenetéig.”

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!