Paul Mescal összecsap Pedro Pascallal a Gladiátor II látványos előzetesében

2024. július 9. – 16:35

Másolás

Vágólapra másolva

Látványos harcjelenetek az arénában és azon kívül, vízi csata a Colosseumban, orrszarvúlovas ellenfél is van a Gladiátor régen várt folytatásának kedden megjelent előzetesében.

A 2000-ben mozikba került Gladiátor folytatását is Ridley Scott rendezi, és az egyre népszerűbb Paul Mescal játssza a főszerepét. Mescal Luciust, az első részből megismert Lucilla fiát, és Commodus császár unokaöccsét fogja alakítani, aki gladiátorként tér vissza Észak-Afrikából Rómába.

Mescal karakterének Marcus Acaciusszal, egy római tábornokkal kell megküzdenie, őt Pedro Pascal alakítja majd. A filmben Denzel Washington is fontos szerepet játszik a befolyásos Macrinus szerepében. A trailerben pedig első rész főszereplőjére, a Russel Crowe által játszott Maximusra is bőven van visszautalás.

Ridley Scott azután vágott bele a Gladiátor régóta tervezett folytatásának forgatásába, hogy befejezte az első részben Commodust játszó Joaquin Phoenix főszereplésével a Napóleonról szól filmjét. A Gladiátor II forgatásán a stáb több tagja is súlyosan megsérült.

Érdekesség, hogy ugyanazon a napon, november 22-én kerül az amerikai mozikba a Gladiátor II és a Wicked, az év két, talán legjobban várt blocbustere. Miután ez kiuderült, a tavalyi Barbenheimer-őrületre rímelve mémek lepték el az internetet. A jelenség saját terminusa még nem végleges, egyelőre a „Wickiator” tűnik a legelterjedtebb megoldásnak.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!