Manuel közel egy hónapra fogházba kerül

2024. június 4. – 22:28

Másolás

Vágólapra másolva

„Holnaptól eltűnök pár hétre, mert meg kell kezdenem a rám kiszabott közel 1 hónapos szabadságvesztést fogházban egy régi ügy miatt” – írta ki Manuel az Instagramjára. A rapper az ügyről csak annyit írt, hogy 2017-ben letartóztatták őt és néhány barátját egy maréknyi fűvel, aminek ez lett a vége. Azt is írta, hogy ha kijön, akkor lehet, hogy ad valahol egy részletesebb interjút az egész ügyről.

Mint a bejegyzésében szerepel, az ügyre reflektálva eleinte poénból csináltatott pár „Free MNL” (azaz „Szabadságot Manuelnek”) feliratos, saját arcképével ellátott pólót a barátainak, de mivel szerinte jól sikerültek, ezért nagyobb darabszámban is kiadja őket a True To Sole divatüzlettel együttműködve.

Ahogy Manuel írja, a rá eső bevétel teljes egészét a Noé Állatotthon Alapítvány számára ajánlja fel. Ez az az állatotthon, akiktől Manuel és két barátja 6 és fél évvel ezelőtt ellopott egy adománygyűjtő perselyt. Az eltulajdonított 20 ezer forintos összeget az előadó 2023 őszén kifizette az alapítványnak, és még egy „gáláns összeget” is adományozott nekik.

Manuel, vagyis Gödöllei Emánuel énekesként és rapperként is kivételes karriert futott be Magyarországon. Mindezt úgy, hogy meg sem nyerte a 2019-es X-Faktort (amelynek a válogató óta prominens indulója volt), csak a műsor 4. élő adásáig jutott. Idegen című debütáló albuma több év után végül 2023 februárjában jelent meg, a lemez pedig itthon szinte példátlan módon a Spotify Global toplistájáig tornázta fel magát.

Tavaly ősszel a Telex Afterben mesélt arról, hogyan lett a Voice egyik arca, hogyan került be annak idején az X-Faktorba, és a jó énekhangja ellenére miért preferálja az autotune-t. Akkor arról is nyíltan beszélt, hogy milyen életet élt a tehetségkutatóban való indulás előtt, és hogyan szeretné a múltját feldolgozni a zenéjében is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!