Előzetest kapott A Hatalom Gyűrűi második évada, augusztus végén tér vissza a sorozat

2024. május 14. – 17:11

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd délután befutott az amazon gigaköltségvetésből készült, A Gyűrűk Urát alapul vevő sorozata, A Hatalom Gyűrűi második évadának első előzetese. Ez alapján az első évad eseménytelensége miatt fanyalgók is örülhetnek majd, mert a jelek szerint Sauron visszatérésével jelentősen felgyorsulnak az események a sorozatban, és akcióból sem lesz hiány. Ja, és az is kiderült, hogy a második évad augusztus 29-én érkezik majd.

A teljesség igénye nélkül van itt minden Annatarként visszatérő Halbrandtól Saurontól tünde lovasrohamon és grandiózus ostromon át tüzes nyilakat lövöldöző Galadrielig, de az előző évad végére istarként coming outoló titokzatos idegen is feltűnik egy pillanatra. Sőt, még a második évadra a sorozatnak (sajnos) búcsút intő Joseph Mawle helyett Sam Hazeldine által alakított Adar is megjelenik egy csomó ork élén, bár az jó kérdés, hogy ő mit fog csinálni.

Az első évadról az első két rész után azt írtuk, tényleg lenyűgöző, de egyelőre hiányzik belőle a lélek, és bár menet közben történt egy rakás érdekes dolog benne – az egyes részek után született cikkeinket itt tudják elolvasni –, a végére arra jutottunk, hogy minden idők leglátványosabb tévésorozata olyan, mint egy nyolcórás előzetes a következő évadhoz. Szóval az Amazon-alapító Jeff Bezos „nem baszta el”, hogy a fiát idézzük, de az azért látszott, hogy kicsit belekényelmesedtek az alkotók abba, hogy rengeteg évadjuk lesz még kibontani a történetet.

A kritikusok ettől még többnyire pozitívan értékelték a sorozatot, a nézők viszont már nem annyira, az amerikaiaknak alig harmada nézte végig a sorozatot. Arról nem is beszélve, hogy a rajongók hétről hétre hangosan problémáztak azon, hogy a sorozat eltért a kánontól, meg hogy van benne egy rakás színes bőrű szereplő. Hogy a második évad meg tudja-e hódítani azokat is, akik eddig húzták a szájukat, az jó kérdés, de hamarosan kiderül majd a válasz, mert az már biztos, hogy az első augusztus 29-én érkezik majd a Prime Videóra.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!