Az amerikaiak alig harmada nézte végig A Gyűrűk Ura-sorozatot

2023. április 4. – 05:57

Másolás

Vágólapra másolva

A Hollywood Reporter cikke szerint sokkal nagyobbat bukhatott minden idők legdrágább tévésorozata, mint azt gondolnánk. Egy friss riport szerint a tavaly bemutatott, 450 millió dollárba kerülő A Gyűrűk Ura-sorozatot, vagyis A Hatalom Gyűrűinek első évadát a többség be sem fejezte. Vagyis hiába költött el elképesztő mennyiségű pénzt az Amazon arra, hogy legyen egy saját szuperprodukciójuk, a nézők jelentős hányada meg sem nézte az összes epizódot, ami alátámasztja azt, hogy a sorozat színvonala bőven hagyott kívánnivalót maga után.

Ez az infó azért is érdekes, mert az Amazon nagy büszkén állította, hogy tavaly ősszel az első epizódot 25 millióan nézték meg, összesen pedig 100 milliós nézettséggel büszkélkedtek. Fontos kiemelni, hogy a tévés nézettséggel ellentétben a streamingnézettség kevésbé ellenőrizhető, a cégek gyakorlatilag azt mondanak a saját méréseik alapján, amit csak akarnak.

Ezért is annyira lehangoló, hogy a Hollywood Reporter szerint az Egyesült Államokban a nézők mindössze 37 százaléka jutott el odáig, hogy az első rész után befejezze A Hatalom Gyűrűi teljes évadát, pedig mindössze nyolc epizódról van szó. Világszerte valamivel jobb a helyzet, de ott is csak a nézők kevesebb mint fele, 45 százaléka döntött úgy, hogy végignézi a teljes évadot. Bár a streamingszolgáltatók nem igazán szokták kiadni, hogy mennyien nézik végig az adott évadot, a riport szerint az Amazon minimum 50 százalékot várt előzetesen, és azzal sem lettek volna teljesen elégedettek. Ehhez képest a 37 százalék óriási blamának tekinthető a világ legdrágább tévésorozatánál.

Az általában megbízható Nielsen szerint a sorozat a 15. legnépszerűbb produkció volt streamingen 2022-ben, ami szintén nem egy nagy teljesítmény egy ilyen drága sorozattól, pláne úgy, hogy az első tíz helyen kizárólag netflixes tartalmak voltak – pedig Amerikában már népszerűbb az Amazon Prime Video, mint a Netflix. Valószínűleg az se tett jót A Hatalom Gyűrűinek, hogy egy olyan időszakban jelentek meg minden héten az új részei, amikor azzal párhuzamosan futott a Sárkányok háza az HBO-n, illetve az Andor Star Wars- és She-Hulk Marvel-sorozatok a Disney-nél.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!