Az Egyesült Államokban már nem a Netflix a legnépszerűbb streamingszolgáltató

2022. december 3. – 18:08

Másolás

Vágólapra másolva

Letaszította a Netflixet az első helyről a Prime Video a streamingszolgáltatók között az Egyesült Államokban, írja a Deadline. A kutatást a Parks Associates végezte, és nem közölte, hogyan állapítja meg például a Prime előfizetői számát, az Amazon ugyanis nem igazán hozza nyilvánosságra ezeket a statisztikákat. Az viszont biztos, hogy eddig minden mérés során stabilan vezetett a Netflix, ez az első eset, hogy a Prime került ki győztesen. A további helyezések is kavarodtak kicsit, hiszen egyre több szolgáltató lép be a piacra.

Az Amazon tavaly azt közölte, hogy több mint 200 millió Prime-előfizetője van, a Prime Video pedig ezzel együtt jár ajándékba. Néhány héttel ezelőtt a cég a közelmúltban azt is közölte, hogy A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűit több mint 100 millió Prime-előfizető nézte meg. Az Amazon Prime ingyenes szállítást, kedvezményeket is kínál az előfizetőknek. „Mindig is ez ösztönözte a Prime-előfizetéseket” – mondta Andy Jassy vezérigazgató a videókínálatról –, „de egyre inkább látjuk, hogy a videótartalom miatt is sokan regisztrálnak a Prime-ra.”

A Netflix eközben nagyjából stagnál az amerikai piacon, sőt, az előző néhány negyedévben még veszített is az előfizetői számából. A cég az Egyesült Államokban és Kanadában összesen 73,4 millió előfizetőről számolt be, ami ugyan százezerrel több, mint az előző negyedévi eredmény, de a 2021-es és az idei év eleji szint alatt van. A megtorpanó előfizetői lendület a fő oka annak, hogy a cég az Egyesült Államokban és közel egy tucat másik országban bejelentette a hirdetéses előfizetési megoldást, ami olcsóbb, mint a hagyományos.

Világszinten természetesen továbbra is a Netflix vezeti a mezőnyt valamivel több mint 223 millió előfizetővel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!