Örülhetnek az irodai dolgozók, már az Excelben is lehet Falloutozni

2024. április 29. – 10:43

Másolás

Vágólapra másolva

Van az a híres sztori a Microsoft áttörését elhozó operációs rendszerben, a Windows 3.0-ban debütáló, négy éve a Hírességek Csarnokába is bekerült Pasziánszról, hogy eredetileg egy gombnyomással fel lehetett benne hozni egy kamu Excel-táblát, hogy ne bukjon le az ember, ha a munkahelyén pakolja a lapokat. A végső verzióba végül nem került bele ez a funkció, de nemrég megint kiderült, hogy a valódi Excel is bőven elég a szórakozáshoz, amikor olyan dolgok is futnak benne, mint ez a Fallout által erősen inspirált szerepjáték:

Az Excelt elsősorban mindenki egy munkahelyi táblázatkezelő szoftverként ismeri, de a sokoldalúsága évtizedek óta nyilvánvaló, legyen szó az abban fejlesztett játékokról – mint ez a valós időben futó Flappy Bird-klón, vagy a Doom, ami szó szerint bármin elfut –, vagy akár egy abban létrehozott, 16 bites processzorról. És akkor erről a legendás Tumblr-posztról még nem is beszéltünk, ahol valakinek a nagymamája kötésmintákra használta az Excelt, meg hogy ebből is van már esport.

Ennek fényében igazából annyira nem is meglepő, hogy alighanem a váratlanul jól sikerült Fallout-sorozat farvizén evezve a Dynamic Pear néven futó fejlesztő előállt a franchise által erősen inspirált, Excelben futó szerepjátékával. A nagyrészt szövegalapú játékban a Pusztaságban kóborlunk és mutánsokkal harcolunk egy Dungeons & Dragonst idéző harcrendszerrel, de vannak küldetések is, A-ból B-be pedig egy felülnézetes térképen tudunk eljutni a beépített iránygombokkal.

A futtatáshoz le kell letölteni a táblázatot innen, a tulajdonságoknál be kell pipálni, hogy megbízunk benne, aztán csak meg kell nyitni az Excelben, engedélyezni kell a szerkesztést és a makrókat, és mehet is az irodában Excelezésnek álcázott Falloutozás a buli. Ha valaki rendes Fallout élményre vágyik a sorozat után, annak is van egy jó ajánlatunk, a Prime Videóhoz automatikusan hozzácsapott Prime Gamingen jelenleg jár az előfizetéshez a Fallout 76 xboxos és pécés változata is, ami a megjelenésekor katasztrófaként lett elkönyvelve, most viszont a promóció és a sorozat miatt éppen rekordokat döntöget.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!