Egy úr Moszkvában évtizedekig élt egy hotel padlásán

2024. április 21. – 09:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Telex After heti streamingajánlójában dominálnak a regényadaptációk, hiszen a 20. század eleji Oroszorszgában játszódó Egy úr Moszkvában, illetve a vietnámi háború végét feldolgozó A szimpatizáns is egy-egy 2010-es években készült könyvből készült. És itt még nincs vége, mert Truman Capote író egyik történetét is feldolgozták. Ezen kívül kijött a Rebel Moon folytatása, és az elmúlt évek legjobb gyerekmeséjéhez egy különkiadás.

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

A szimpatizáns (The Sympathizer, HBO Max)

Egészen prémium produkcióval rukkolt ki az A24 az HBO számára: A szimpatizáns Viet Thanh Nguyen 2015-ös, Pulitzer-díjas regényéből készült fekete komédia, ami a vietnámi háború végén játszódik. Ebben egy dél-vietnámi hadseregbe beépült észak-vietnámi kém kénytelen Amerikába menekülni, ahol egy vietnámi menekülttáborban kémkedik tovább honfitársai után.

Robert Downey Jr. nem csak a producer a sorozatban, hanem egyszerre négy karaktert is ő alakít, illetve kisebb szerepekben felbukkan még Sanrah Oh, John Cho és David Duchovny is. Az epizódok hetente érkeznek majd a Maxre.

Egy úr Moszkvában (Gentleman in Moscow, SkyShowtime)

Egy újabb regényadaptáció, ugyanis az Egy úr Moszkvában Amor Towles 2016-os regénye alapján készült. A minisorozat egy Alexander Iljics Rosztov nevű grófról szól, aki Párizsból tér vissza hosszú idő után Moszkvába, és kénytelen évtizedeket tölteni egy hotelszoba padlásán, miután háziőrizetbe zárják a bolsevikek az 1917-es októberi forradalom után.

Az arisztokratát Ewan McGregor alakítja, de Mary Elizabeth Winstead is fontos szerepet kapott a sorozatban. A sorozat első három része már fel is került a SkyShowtime felületére.

FX Viszály: Capote és a hattyúk (FX’s Feud: Capote vs. The Swans, Disney+)

Az FX antológiasorozatának második évada Truman Capote íróról és a Hattyúk nevű New York-i elittársaság kapcsolatáról szól. Pontosabban arról, hogyan haragította magára a férfi egykori barátait azzal, hogy regényt kezdett el írni a botrányosan hedonista életükről. Amikor a végül soha el nem készült regény egyik fejezete megjelenik egy újságban, a Hattyúk bosszút esküsznek, és mindent megtesznek, hogy tönkre tegyék Capote életét.

A címszereplőt Tom Hollander alakítja, a Hattyúkat pedig igazi elit társaságra bízták, mint Molly Ringwald, Demi Moore, Chloe Sevigny, Calista Flockhart, Diane Lane és Naomi Watts. A teljes évad elérhető a Disney+ felületén.

Rebel Moon – 2. rész: A sebejtő (Rebel Moon – Part Two: The Scargiver, Netflix)

„Vannak harcoló póklények, szárnyas szörnyeteget reptében betörő vadember, mindenféle egzotikus bolygók és persze Sofia Boutella, akivel egy percig sem képes azonosulni a néző, cserébe nem is próbálták érző emberi lényként ábrázolni” – írtuk tavaly a Rebel Moonról, Zack Snyder nagyszabású netflixes projektjéről, ami egyszerre akart az új Star Wars, az új Trónok harca és az új Dűne lenni, de csak egy újabb méregdrága videóklipszerű akciómontázs lett nevetségesen sok lassított felvétellel.

Snyder alapból úgy futott neki az egésznek, hogy a Rebel Moon majd egy multiplatformos franchise lesz videójátékokkal, sorozatokkal és más spinoffokkal, de egyelőre várjuk meg, hogy a második film egyáltalán képes-e megugrani azt az alacsony lécet, amit az előzővel felraktak.

Bluey: A jel (Bluey ‘The Sign’, Disney+)

Rég volt akkora kritikai sikere gyerekmesének, mint az ausztrál Blueynak, ami papíron semmi más, mint egy kedves kis családi animációs sorozat beszélő kutyákról. Viszont nagyon ritka az olyan, hogy egy alapvetően gyerekeknek szóló produkció felnőttek számára is tanulságos legyen, mert egyszerre mutatja be játékosan a gyerekek szemszögéből, milyen a felnövés, illetve a felnőttek szemszögéből, hogy milyen a gyereknevelés.

Pár napja megjelent A jel címre hallgató extra epizód, ami azért különleges, mert a szokásos 6-8 perc helyett közel fél órás ez a rész. A Blueyt pedig tényleg nagyon tudjuk ajánlani, mert kevés az olyan egészen kisgyerekeknek szánt mese, ami nem debil, nincs csúnyán rajzolva és nem stimulálja rongyosra a kicsik agyát, miközben még a szülőknek is tud szórakoztató lenni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!