Ingyenpénzre ácsingózó tinik miatt alakultak ki tömegjelenetek a belvárosban

2024. április 14. – 12:54

Másolás

Vágólapra másolva

Hatalmas tömegjelenetek voltak szombat délután az Andrássy út és a Deák tér környékén. Korábban arról írtunk, hogy egy 2 Okos névre hallgató streamerpáros kamu emberrablással reklámozott új pólója miatt álltak több százan a Szijjártó Péterrel és Magyar Péterrel is cipőt vásároló Balázs Kicks boltja előtt, de ezzel párhuzamosan zajlott egy másik esemény is. A 444 videóriportjából kiderült, hogy ezzel kb. egy időben papírpénzt szórtak egy épület tetejéről a Dalszínház utcában.

Utóbbi a riport szerint egy médiahekk/reklámfogás/kamubalhé megtervezett esemény részeként történt. Ha jól dolgoztuk fel azt, amit a 444 ír, az történt, hogy

  • egy telefontokokat gyártó, influenszerekkel dolgozó cég állítólag kirúgta az egyik arcát, Szépréthy Rolandot;
  • aki emiatt ellopta a cég TikTokját, és 100 millió forintot, vagy részesedést követelt tőlük;
  • és ha sikerrel jár, akkor megígérte, hogy szétosztogat a követői között kétmillió forintot.

Hogy pontosan mi történhetett, az nem teljesen világos, mindenesetre a 444 videóján látszik, hogy ezreseket dobáltak az épület tetejéről, majd egy fiatal férfi biztonsági őrök gyűrűjében osztogatta tovább a pénzt az utcán.
A beszámoló alapján a tömeg pont arra indult, ahol a Balázs Kicks eseményére érkeztek az emberek, így a hatalmas sorok a két influenszeresemény összeérése miatt alakulhattak ki szombaton.

Nagyon úgy néz ki, hogy a nyugaton durva tömegjelenetekbe torkolló influenszerhiszti itthon is megvetette a lábát. 2023 augusztusában a világ egyik legismertebb streamerének számító Kai Cenat okozott tömegpánikot New Yorkban, amikor ingyen konzolokat kezdett el osztogatni a megvadult rajongóinak.

A Telexszel azóta felvette a kapcsolatot a pénzszórást magára vállaló influenszer, Szépréthy Roland is, hogy szívesen mesél nekünk a szombat délutánról. Szépréthy elmondta, hogy sikerült megegyeznie a Mobilfoxszal, így 25%-os részesedése lesz a cégben, ezért is döntött úgy, hogy szétszór 2000 db ezrest a követőik között. De egyébként osztogattak ajándékutalványokat és Crocs papucsokat is a helyszínen.

Szépréthy azt is elmondta, hogy bejelentett, a rendőrséggel egyeztetett esemény volt a szombati, ahol egy ponton 7000 főből is állhatott már a tömeg. 20-30 biztonsági őrrel és folyamatos tájékoztatással védték a helyszínt, ahol személyi sérülés nem történt, de még csak kiemelni sem kellett senkit nem megfelelő viselkedés miatt. Az egyetlen gondot az okozta, hogy a szél befújta a pénzt egy lezárt építési területre, ahová bemászott valaki, de utána nem tudott onnan kijönni, ezért kellett a mentők segítsége.

Azt egyébként elmondta a Telex kérdésére, hogy gyakran osztogatnak ajándékokat vagy pénzt a követőiknek, de most azt szerették volna, ha egy kicsit mindenkinek tudnak pénzt adni. Egyébként a saját eseményüket éppen azért csúsztatták el egy kicsivel a korábbi időponthoz képest, hogy ne üsse egymást a programjuk a Balázs Kicks eseményével.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!