Nem kell börtönbe mennie a bántalmazásban bűnösnek talált Jonathan Majorsnek

2024. április 8. – 18:28

Nem kell börtönbe mennie a bántalmazásban bűnösnek talált Jonathan Majorsnek
Fotó: David Dee Delgado / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Nem kell börtönbe vonulnia Jonathan Majors színésznek, akit az esküdtszék tavaly év végén bántalmazás miatt bűnösnek talált, írja a Variety. Majors a vád szerint egy autóban megragadta volt barátnője karját, a háta mögé csavarta, és a fején is megütötte. Az áldozat állítása szerint eltört az egyik ujja, illetve zúzódások és vágások keletkeztek a testén.

Majors védője akkor azzal védekezett, hogy ebben a történetben a színész az áldozat, őt bántalmazta a barátnője egy féltékenységi rohamban a kocsiban. Az esküdtszék viszont Majorst találta bűnösnek, és akár egyévnyi börtönbüntetésre is számíthatott, végül azonban nem kell börtönbe vonulnia. A hétfői manhattani ítélet szerint

egy 52 hetes, családon belüli erőszakkal kapcsolatos foglalkozásra kell járnia lakóhelyén, Los Angelesben.

Nem is kell személyesen megjelennie minden alkalommal, a foglalkozások egy részét a neten is elvégezheti. Folytatnia kell a mentálhigiénés terápiát is, amire beiratkozott, és folyamatosan tájékoztatnia kell a hatóságokat állapotáról. A bíró eltiltotta a volt barátnőjével való kapcsolattartástól is. Ha az egy év alatt bármilyen szabálysértést vagy bűncselekményt követ el, börtönbüntetésre is számíthat.

Az ítélethozatalkor volt barátnője, Grace Jabbari azt mondta:

„Újra meg fogja tenni. Egy másik nőt is bántani fog. Ez az ember azt hiszi, hogy a törvények felett áll.”

A Marvel tavaly kirúgta a színészt, Majors előtte több fontosabb szerepet is kapott, a Creed 3-ban Michael B. Jordan aktuális nemezisét, A Hangya és a Darázs: Kvantumániában pedig a Marvel által a háttérben a Loki első évada óta építgetett új szupergonosz, Kang szerepében mutatkozott be rendesen is. Pár hónappal korábban ő volt a főhőse a netflixes westernnek, A vadnyugat törvényei szerintnek is, legutóbbi filmjét, a Magazine Dreamst pedig tavaly januárban mutatták be a Sundance Filmfesztiválon. A színész az 2023-as Oscar-gálán is szerepet kapott, Jordannel közösen adta át a legjobb operatőrnek járó díjat.

Azt, hogy Jonathan Majors kirúgása a Marvel jövőjét is végleg eltemetheti, ebben a cikkben elemeztük.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!