Legjobb hang: Érdekvédelmi terület

2024. március 11. – 02:28

Másolás

Vágólapra másolva

A legjobb hangkeverés kategóriát pár éve összevonták a legjobb hangvágással, ebből lett a legjobb hang kategória. A jelölteket John Mulaney vezeti fel, legendás filmekből idézve szállóigévé vált mondatokat, aztán egy mini standuppá kerekíti a konferálást. Taps a jutalma.

És az Oscart kapja: Johnnie Burn és Tarn Willers az Érdekvédelmi területért. Ez az első jelülésük és díjuk. Röviden megköszönik és boldog anyák napját kívánnak (a világ egy részén ilyenkor ünneplik).

Az Érdekvédelmi területben kiemelt jelentősége van a hangnak, mert éles kontrasztban áll a képekkel. A filmben az auschwitzi koncentrációs tábort vezető tiszt családjának idilli életét láthatjuk, akik a tábor szomszédságában élnek, ezért folyton áthangoznak hozzájuk a tábor felkavaró zajai.

Jelöltek voltak még: Az Alkotó – Ian Voigt, Erik Aadahl, Ethan Van der Ryn, Tom Ozanich és Dean Zupancic, Maestro – Richard King, Steve Morrow, Tom Ozanich, Jason Ruder, és Dean Zupancic, Mission: Impossible – Leszámolás – Első rész – Chris Munro, James H. Mather, Chris Burdon és Mark Taylor, Oppenheimer – Willie Burton, Richard King, Kevin O’Connell, és Gary A. Rizzo.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!