Legjobb női főszereplő: Emma Stone

2024. március 11. – 03:15

Másolás

Vágólapra másolva

A legjobb női főszereplő Oscar-díját korábban megkapta többek közt Michelle Yeoh, Sally Field, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, Jessica Lange és. Ők vonulnak ki, hogy dicsérjék a kategóriai idei jelöltjeit.

És a díjat kapja Emma Stone, ami kisebb meglepetés. Lily Gladstone volt az esélyesebb, ő idén már a Golden Globe-ot és a színészek szakszervezetének díját is megkapta.

Fotó: Kevin Winter / 2024 Getty Images
Fotó: Kevin Winter / 2024 Getty Images

Érezhetően Stone sem számított arra, hogy megkapja a díjat (vagy csak jó színésznő!), teljesen elérzékenyülten keresi a szavakat és először a többi jelöltnek köszöni meg a díjat. Majd a Szegény párák rendezőjének, és arra futtatja ki, hogy a díja nem róla szól, hanem minden tehetséges ember elismerése, aki a filmen dolgozott. A sor végén a családjának is hálát rebeg, különösen hároméves lányának. Stone-nak egyébként ez már a második Oscar-díja, 2017-ben már kapott egyet a La La Landért.

Jelöltek voltak még: Annette Bening – Nyad, Lily Gladstone – Megfojtott virágok, Sandra Hüller – Egy zuhanás anatómiája, Carey Mulligan – Maestro.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!