Elindult a gála!

2024. március 11. – 00:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy montázs az idei filmekről, és egy vicces Jimmy Kimmel-jelenettel, ahogy Barbie azt mondja neki, hogy milyen szép, Kimmel pedig azzal vág vissza, hogy három hete nem evett, és megy Oscart vezetni.

A monológjában azzal viccelődött, hogy hiába kezdődik korábban az idei Oscar, valószínűleg nagyon későn lesz vége, sőt, már öt perc csúszásban vannak. Nyomott egy Madame Web-viccet, aztán megtapsoltatta a Barbie-t, és beszélt arról, hogy sokak szerint a rendező Greta Gerwiget is jelölni kellett volna, és a taps ellenére megjegyezte, hogy hát ugyan mindenki tapsol, de ők nem írták rá a nevét a papírra. Kimmel elmondta, hogy ha Ryan Reynolds ma ha díjat nem is nyer, a génlottót már megnyerte.

Ment a vicc Cillian Murphy nevével (amikor vicces filmben van, akkor Silly Annek kell mondani), Robert Downey Jr pedig megkapta a kérdést, hogy az már a köszönőbeszéd a zsebében, vagy csak nagyon négyszögletes a pénisze.

A kamera természetesen ráment Messire, az Egy zuhanás anatómiája című francia film kutyájára is.

Óriási tapsot kapott a Szegény párák, és az is, hogy a rendezőt és a vágót is Jorgosznak hívják, aztán itt is ment egy szóvicc a nevével.

Fotó: Kevin Winter / 2024 Getty Images
Fotó: Kevin Winter / 2024 Getty Images

Emma Stone-nál szóba került, hogy egy gyerekaggyal rendelkező felnőttet játszik, nagyjából úgy, mint a hétvégén nagy publicitást kapó republikánus Katie Britt.

Bradley Cooper az édesanyját hozta vendégnek, ők is kaptak froclit, Robert De Niro és Jodie Foster pedig óriási tapsot kaptak, mert mindkettőjüket jelölték 1976-ban a Taxisofőrért. Aztán kaptak egy viccet arról, hogy Foster már húsz évvel idősebb annál, hogy De Niro barátnője legyen.

Kimmel gratulált Lily Gladstone-nak, mint az első amerikai őslakos, aki jelölést kapott, és hogy kicsit aggasztó, hogy nem ment el gyilkos darazsakat követni az agrárminisztériumnál, mert majdnem visszavonult a színészkedéstől, hogy ezzel foglalkozzon.

Sandra Hüllerrel az volt a dili, hogy nagyon súlyos filmekben szerepel (A zuhanás anatómiája, Érdekvédelmi terület), de ezeket Németországban csak romkomoknak hívják.

Emlékeztek a gyerekre a Fabelman családból? Így néz ki most – és a kamera rásvenkelt Steven Spielbergre. Kimmel dicsérte a színész szakszervezet egyezségét, amiért kiálltak az MI térnyerése ellen, és most már csak fiatalabb emberek fogják helyettesíteni a színészeket, nem digitálisokat. Kimmel megköszönte minden egyes filmes szakszervezetnek, amik tagjai nem voltak sztrájktörők, operatőrök, gripek, fuvarozók, ők pedig színpadra is jöttek.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!