Guy Ritchie nem bír elszakadni az Úriemberektől

2024. március 10. – 07:17

Másolás

Vágólapra másolva

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Úriemberek (The Gentlemen, Netflix)

Második úriembereit mutatja be Guy Ritchie, ezúttal sorozat formájában a 2019-es filmje után. Az új Úriemberek az eredeti film spinoffja, abban a világban is játszódik, de a szereposztása eltérő: a főszerepet a Fehér Lótuszból ismert Theo James játssza, mellette Vinnie Jones, Kaya Scodelario (Skinst néző tinédzser énem tombol!) és Giancarlo Esposito is feltűnnek. Ritchie rendezte az első két epizódot, emellett ő a sorozat társírója és producere is.

„A The Gentlemen világa egy kicsit én vagyok. Alig várjuk, hogy visszavezessük a rajongókat ebbe a világba, új karaktereket és az ő történeteiket mutassuk be” – nyilatkozta tavaly novemberben a Netflixnek. Az Úriemberek március 7-én debütált 8 epizóddal.

Forradalom a vásznon (A Revolution on Canvas, HBO Max)

A Forradalom a vásznon több szempontból is családi projekt: ez Sara Nodjoumi filmproducer rendezői debütálása, aki férjével, Till Schauderrel közösen készített filmet képzőművész apjáról, az iráni Nickzad Nodjoumiról. A film egy hibrid munka, a leírások alapján valahol a politikai thriller és a dokumentumfilm között helyezkedik el, és Nickzad Nodjoumi rejtélyes körülmények közt eltűnt festményeinek történetét dolgozza fel.

Lévén, hogy Nodjoumi képei rendszeresen kritikát fogalmaztak meg a regnáló hatalommal szemben, a vásznon forradalmat kirobbantó művészt és munkáit hazaárulónak kiáltották ki. Lányának hamar rá kell jönnie, hogy könnyen darázsfészekbe tenyerelhet, ha egy ilyen kényes ügyet szeretne feltárni, Sara Nodjoumi viszont mégsem riad vissza a feladattól.

Jennifer Lopez: The Greatest Love Story Never Told / This Is Me... Now: A Love Story (Amazon Prime)

„Jennifer Lopez az elmúlt időszakban főleg azzal került be a hírekbe, hogy húsz évvel az eljegyzésük felbontása után összeházasodtak Ben Affleckkel, aminek az egyik egyenes következménye lett a mostani album is. J. Lo ugyanis 2004-ben hozta ki a This Is Me…Then című nagylemezét, amelyet nagy részben a bulvársajtó által ízekre szedett párkapcsolata ihletett Ben Affleckkel. Így ha már újra összejöttek, elkészítettek ennek a lemeznek a folytatását, amit ugyanaz a téma ihletett: Ben Affleck” – írtuk februári lemezkritikánkban Jennifer Lopez február 16-án megjelent új lemezéről, aminek nagyüzemi promóciós időszaka még bőven tart, így nem véletlen, hogy rögtön két film is kijött az Amazon Prime-on az énekesnőről.

A Jason Bergh rendezte The Greatest Love Story Never Told nem Affleckről és az énekesnőről szól, hanem J. Lo útjáról az önszeretet és az önelfogadás felé, merthogy sok szerelméről énekelt már, de ezt a lovesztorit még soha sem mesélte el.

A Dave Meyers rendezte This Is Me...Now: A Love Story már nehezebben bekategorizálható műfajelegy: ezt filmként emlegetik, pedig a legtöbb kommentelő szerint inkább csak az új lemez dalaihoz készült klipeket ragasztgatták össze a készítők, emellé pedig kitaláltak egy egyszerű narratív szálat – talán nem véletlen, Meyers ugyanis inkább klipekre szakosodott, nem a film az elsődleges reszortja.

Mindenesetre ebben már Ben Affleck is játszik, a színész J. Lo nagy szerelmét, egy bizonyos Rex Stone-t alakítja, Jane Fonda nemes egyszerűséggel mint Nyilas (Saggitarius) szerepel a stáblistán, Fat Joe pedig az énekesnő terapeutájaként tűnik fel.

20 nap Mariupolban (20 Days in Mariupol, RTL+)

Az AP hírügynökség tudósítói csapata épp Mariupolban tartózkodott, amikor az Ukrajna ellen indított orosz offenzíva megindult a város ellen. Mstyslav Chernov kamerája végigkövette az eseményeket, így filmjében a háború legdurvább képeit követhetjük, ahogy a város lakói a túlélésért küzdenek. A 20 nap Mariupolban végig a frontvonalban marad, a kórházakból, a lebombázott épületekből vagy a bunkerekből dokumentálja az offenzíva következményeit, a kamera pedig életveszélyes, embert próbáló helyzetekben is tovább forog. A dokumentumfilm elnyerte a Sundance közönségdíját és Oscar-jelölést is kapott.

Wonka (HBO Max)

Csak néhány hónapot kellett várni, és a tavaly decemberi magyar premier után már streamelhető is Paul King zenés fantasy filmje, a Wonka, amiben Timothée Chalamettel a főszerepben alkotják újra a legendás csokigyár és Willy Wonka történetét.

„Míg a 2005-ös Tim Burton által rendezett Charlie és a csokigyár egy bohókás, mézesmázas modort túlparodizáló Wonkát mutat be Johnny Depp személyében, addig Paul King Wonkája egy ártatlan fiút formál meg, aki a csokoládékészítésben érzi elvesztett édesanyja szeretetét” – írtuk decemberben a filmről, ami egy szirupos, ragacsos, de végső soron ünnepi film lett.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!