Tarantino utolsó filmjére is összeáll Brad Pitt-tel

2024. február 2. – 16:16

Másolás

Vágólapra másolva

Quantin Tarantino többször is elmondta, hogy vagy a tizedik filmje után, vagy pedig 60 évesen, de mindenképpen vissza fog vonulni, mert szerinte egy rendező sem képes a szokásos minőséget hozni, ha elhagyta ezt a kort. A legendás rendező tavaly márciusban múlt 60, és ha a kétrészes Kill Billt egy filmnek vesszük, akkor már kilenc filmet tudhat maga mögött.

Így azután nem csoda, ha mindenki készpénznek veszi, hogy következő filmje, a Filmkritikus (hivatalosan még csak angol címe van: The Movie Critic) lesz az utolsó, keze alól kikerülő mű, és az sem csoda, hogy a lapok a valószínűleg 2025-ben mozikba kerülő film készüléséről szóló összes hírmorzsát nagy gonddal csipegetik fel.

Ilyen hírmorzsa – oké, hírsercli – az is, hogy Tarantino a Deadline pénteken publikált értesülései szerint harmadjára is csatasorba állítja Brad Pittet. A hatvanat nemrég betöltő (és ebből az alkalomból egy alapos Telex-portrét kiérdemlő) színész a Becstelen brigantik után 2019-ben a Volt egyszer egy… Hollywoodban eljátszott kaszkadőr-karakterért megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat is.

A Deadline információi/spekuláció szerint egyébként az utolsó Tarantino-film újból a Sony Pictures égisze alatt készül majd, és Volt egyszer egy… Hollywoodhoz hasonlóan megint Stacey Sher lesz a producer.

A történetről keveset tudni, „a gyerekkorában megtapasztalt, átélt, belélegzett amerikai és egyetemes popkultúrát két lábon járó szivacsként magába szívó” Tarantino annyit árult el, hogy 1977-ben fog játszódni, és egy „kevéssé ismert ember” élettörténetén alapul, aki egy pornómagazinba írt felnőttfilmes kritikákat. A rendező azt is elhintette, hogy a leendő főszereplőjét ihlető figurával – pontosan annak a műfaj igényszintjét felülmúló írásaival – még akkor találkozott, amikor tinédzserként pornómagazin-automaták feltöltésével foglalkozott. Arról egyelőre nem tudni, hogy Brad Pitt formálja-e meg ezt a bizonyos pornókritikust, vagy Tarantino egy másik szerep eljátszását bízta rá.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!