Resident Evilt csináltak a Silent Hillből, Kodzsima megint bejelentett egy új játékot

2024. február 1. – 13:48

Másolás

Vágólapra másolva

Nem sokkal azután, hogy a Microsoft a saját eseményével berúgta az idei videójátékos bejelentések motorját, és többek közt megmutatta a készülő Indiana Jones-játékot is, a Sony is megtartotta az idei első, State of Playnek nevezett bemutatóját. Nagy izgalmakra nem lehetett számítani, és végül nem is voltak óriási meglepetések, de néhány dolgot azért így is ki lehet emelni.

Első körben ott van a Death Stranding 2, ami most már hivatalosan Death Stranding 2 On the Beach néven fut, és kapott egy állati hosszú előzetest, aminek a felét jó eséllyel az sem fogja érteni, aki végigtolta az első részt. Hogy mi minden van benne, azt inkább nézze meg mindenki magának, de ha csak egy dolgot kellene kiemelni, akkor ott van a Holló cosplayer Troy Baker, aki teljes páncélzatban, egy fegyverként használt elektromos gitárral harcol egy nagy szamurájrobottal.

Kodzsima Hideo egyébként emellett személyesen is megjelent a közvetítésben, és bejelentett még egy játékot, ami állítása szerint megint egyszerre lesz film is, és a taktikai-kémkedős műfajjal első hallásra eléggé a Metal Gear Solidot idézi, de ezen kívül semmi nem derült ki róla. Ez így már a legendás fejlesztő harmadik éppen készülő játéka a Death Stranding 2 és a tavaly év végén bejelentett, OD nevű horrorjáték mellett.

Ha már horrorjáték, a várakozásoknak megfelelően feltűnt az eseményen a közepes költségvetésű horrorjátékokat futószalagon szállító lengyel Bloober Team gondozásában készülő Silent Hill 2 remake is, ami megjelenési dátumot egyelőre még mindig nem kapott, de a játékmenet alapján ez annyira nem is baj. A játék igazából úgy néz ki, mint a Resident Evil 4 felújított változata, csak éppen nem a fantasztikusan sikerült tavalyi, hanem az, amelyik 2011-ben jött ki.

Persze ettől még lehet jó a játék, és az is kétségtelen, hogy az eredeti Silent Hill 2-re azért ráfért a ráncfelvarrás a játékmenet terén is, de az jó kérdés, hogy az utánozhatatlan pszichohorroros atmoszférának mennyire tesz majd be az akciódúsabb megközelítés. Emellett a semmiből bejelentették azt is, hogy már tegnap meg is jelent egy rövid spinoff PS5-re Silent Hill: The Short Message címmel, ami az előzetes alapján egyértelműen az elkaszált Silent Hills játszható teaserjét idézi, de ezt persze nem kell nekem elhinni, mert a játékot ingyenesen le lehet tölteni.

Kifejezetten jól nézett még ki a BioShock atyjának, Ken Levine-nak a két éve bejelentett új játéka, a Judas ami kapott egy egészen pofás sztorielőzetest. Ez alapján egy disztópikus világban játszódó, belső nézetes játékról lesz szó, ami még mindig kísértetiesen hasonlít a BioShockra, szóval ennyit arról, hogy Ken Levine nem akart megint BioShockot csinálni (amit persze kicsit igazságtalan felhánytorgatni, mert valójában az önmagán túlnőtt franchise-zal volt baja, ami itt ugye nincs meg). Megjelenés dátum nincs, király előzetes itt:

Ezeken túl említésre méltó még, hogy a a SEGA bejelentette a Sonic x Shadow Generationst, ami 2011-es Sonic Generations remasterje, felturbózva a Shadow nevű sündisznóval, illetve, hogy kiderült a Stellar Blade nevű, kicsit a NieR:Automatát, kicsit a Bayonettát is idéző akciójáték április 26-án jelenik majd meg. A Stellar Blade az utóbbi időben többek közt azzal került be a videójátékos diskurzusba, hogy a főszereplő Eve-ről kiderült, hogy egy valódi koreai modellről mintázták.

Ebből aztán többen azt szűrték le, hogy a woke nyugati stúdiókkal ellentétben a koreaiak bezzeg még tudnak szexi női karaktereket csinálni, ami azért is szórakoztató, mert a játékot egyébként az a Shift Up fejleszti, ami a Goddess of Victory: Nikke nevű mobilos gachát is, ahol a játékmenet szerves része, hogy lenge öltözetű gépfegyveres lányok pucsítanak a játékos arcába, akik természetellenesen ringatóznak a fegyverek visszarúgásától. A Stellar Blade mondjuk ennyire nincs túltolva, és egész szórakoztatónak is tűnik, előzetes itt:

A Sony villantott még szerda este egy újabb előzetest a Dragon's Dogma 2-höz és a Team Ninja sokadik ugyanolyan játékához, a Rise of the Roninhoz is, több játékról is kiderült, hogy érkezik PS5-re (V Rising, Dave the Diver), bemutatkozott egy csomó VR-játék, köztük egy, a Metro világában játszódóval, és kiderült, hogy remasterelik az Until Dawnt.

Az egész eseményt alább lehet visszanézni:

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!