Még idén kijön a Squid Game második évada

2024. január 23. – 23:00

Másolás

Vágólapra másolva

Kiadta 2023 utolsó negyedévére vonatkozó jelentését a Netflix, az adatokhoz csatolt levélben a streamingfelület vezetői pedig néhány 2024-ben érkező címet is elárultak. Így derült ki, hogy a globálisan is óriási nézettséget produkáló koreai sorozatból, a Squid Game-ből még idén érkezik az új, második évad.

A sorozatot eredetileg egy évadosra tervezték, de látva a produkció népszerűségét, kritikai és szakmai sikerét (6 Emmy-díjat is nyert a sorozat), a Netflix végül második évadot is rendelt a sorozatból. A folytatásról már 2022-ben döntöttek, de a hollywoodi sztrájk és koronavírus-járvány miatt végül 2024-re tolódott a második évad premierje.

A sorozat rendező-írója, Hvang Donghjok két apró részletet már korábban is elárult a folytatásról. Az új epizódokban például visszatérnek majd a Gi-hun és a Front Man néven futó karakterek, továbbá megismerhetjük majd Young-hee, a halálosztó óriásbaba fiú párját is.

A Netflix azért a két évad közötti üresjáratot is kihasználta, és bemutatta a Squid Game-ben megismert játék reality változatát. Ebből a verzióból is biztosan készül még második évad, egyértelmű, hogy a Netflix univerzumot épít ebből a termékéből.

A Netflix a bejelentések mellett elég erős számokat villantott az utolsó negyedévéről. A várakozásokat felülmúlva ebben a három hónapban 13 millió új előfizetője lett a felületnek, ezzel 2023 végére 260,8 millió előfizetővel abszolút uralja a streamingversenyt globálisan a Netflix. A piac is jól fogadta a jelentést, a Netflix részvényeinek ára 7 százalékkal emelkedett a bejelentés utáni órákban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!