A nevetségesen nagy táskára és Roman Roy soha el nem mondott temetési beszédére is lecsaphattak az Utódlás rajongói

2024. január 14. – 16:27

Másolás

Vágólapra másolva

Rendesen meglovagolja a díjszezonban rázúduló figyelmet az Utódlás (Succession) című HBO-sorozat. Bár a történet a negyedik évaddal véget ért, a felhajtás még közel sem, a múlt heti Golden Globe-on négy díjat is besöpört a sorozat, és a január 15-i Emmyn is hasonló díjözönre számíthat. De még előtte szert tett egy kis pénzre is: több mint kétszáz relikviát bocsátottak aukcióra a sorozat kellékei közül – írja az AP News.

Emlékeznek még, amikor Logan születésnapján Greg kísérője, Bridget egy 2900 dolláros (egymillió forintos), nevetségesen nagy Burberry táskával a vállán jelent meg? A kegyetlen Roy család annak rendje és módja szerint ki is röhögte – hogy miért, azt ebben a cikkben magyaráztuk el.

Nos, ez a táska szombaton 18 750 dollárért (közel hat és fél millió forintért) kelt el a dallasi Heritage Auctions online árverésén. De nem is ez volt a legdrágább tétel.

Valaki ugyanis 25 000 dollárt, azaz több mint 8 és fél millió forintot fizetett azokért a rózsaszín papírfecnikért, amiknek a segítségével Roman Roy próbálta – sikertelenül – elmondani beszédét az apja, Logan Roy temetésén. Ebben az ikonikus jelenetben csúcsosodott ki Roman totális összeomlása és megsemmisülése, nem véletlen, hogy valaki milliókat fizetett azért, hogy mostantól bekeretezve nézegethesse a falán, hogy „Az apám nagyszerű ember volt…”. Ahogy az sem csoda, hogy Kieran Culkin bezsebelte alakításáért a legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe-díjat.

A lapokon Culkin saját kézírásával szerepelnek a szavak. Azon a papírdarabon pedig, amiről Siobhan Roy (Sarah Snook) olvasta fel a testvérek első nyilatkozatát apjuk halála után, Snook kézírása van (bár ezekből a kellékekből mindig készültek másolatok, azokon is színészek kézírását duplikálták). Ez a lapocska 17 500 dollárért (hatmillió forintért) kelt el.

Az árverésen 236 tételért összesen 627 825 dollár (több mint 217 millió forint) folyt be. Az aukción a csendes luxus szerelmesei is bevásárolhattak, több olyan ruhadarabra is le lehetett ugyanis csapni, amelyeket a szupergazdag Roy család tagjai és a hozzájuk hasonlóan szupergazdag ellenlábasaik viseltek a sorozatban. Ezeket a ruhadarabokat egyébként nagy gonddal válogatták ki a jelmeztervezők. Arról, hogy hogyan választották ki a megfelelő darabokat, és hogyan tudtak spórolni, itt írtunk bővebben.

De meg lehetett vásárolni azt a papírnehezéket is, amit Tom Wambsgans (Matthew Macfadyen) ajándékozott a feleségének, Shiobhan Roynak (Sarah Snook) – egy gyantába zárt skorpiót. A skorpió szépen jelképezte a házaspár finoman szólva is toxikus kapcsolatát. Ezért 10 000 dollárt (3 és fél millió forintot) fizethetett a szerencsés licitáló.

De gazdára találtak azok a műkolbászok is, amikkel az első évadban vette rá munkatársait Logan Roy egy magyarországi (!) vadászkastélyban, hogy térden állva és röfögve imitáljanak disznókat. Ahogy a kamu kokaintasakok, bankkártyák, magazin-címlapok és az a szerencsétlen kabalaállat is, amibe szegény Gregnek kellett belebújnia.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!