Visszatér a True Detective

2024. január 13. – 21:16

Másolás

Vágólapra másolva

Heti streamingajánló (január 11–17.)

Echo (Disney+, teljes évad)

Enyhén szólva problémás volt a Marvel új hőséről szóló sorozat, és az is meglehetősen szokatlan a Disney-től, hogy egyben felrakták a komplett ötrészes évadot. A történet a kicsit közepes, de nem rossz Hawkeye-sorozatból megismert siket Maya Lópezről szól, aki Echo néven lesz ismert a New York-i alvilágban. A képregényekben is újnak számító hős története összeér majd a Hawkeye mellett Daredevil cselekményével is, és biztosan felbukkan benne Kingpinként Vincent D’Onofrio, aki egészen fantasztikusan alakítja a karaktert.


True Detective: Night Country (HBO Max, első rész hétfőn)

Idén tíz éve, hogy Matthew McConaughey és Woody Harrelson összehozták minden idők egyik legjobb nyomozós sorozatát. Ugyan a későbbi évadok csak néha tudták megközelíteni az első színvonalát, a True Detective még mindig egy jól csengő márkanév a piacon. Főleg úgy, hogy az új évadban Jodie Foster nyomoz majd egy rejtélyes gyilkosság miatt a jeges Alaszkában.

Delicious In Dungeon (Netflix, két epizód)

Már most az idei év egyik legfurább produkciója az azonos című és Japánban kifejezetten népszerű manga adaptációja. A sztori gyakorlatilag egy flúgos japán főzőshow és a Dungeons & Dragons kombinációja, amiben fantasy archetípusok (varázsló, lovag stb.) igyekeznek kincseket találni mindenféle veszélyeket rejtő kazamatákban és barlangokban. Annyi a csavar, hogy a történet részét képezi a videójátékokból ismert csapatmenedzsment rész, tehát a kalandnak legalább akkora részét képezi a megfelelő felszerelések és túléléshez szükséges ételek vagy fegyverek beszerzése, mint a harc a sárkány ellen.


The Brothers Sun (Netflix, teljes évad)

A történet egy átlagos kaliforniai családról szól, akiknek egészen addig semmi érdekes nem történik az életükben, amíg fel nem bukkan a családfő bátyja Tajvanból. Ezután derül ki, hogy a családfő felmenői hírhedt maffiózók Tajvanban, az anyuka pedig éppen a bűnöző apuka miatt menekült a családjával annak idején új életet kezdeni Amerikában. A rég látott testvér felbukkanása azonban a fiatalabb testvért is elindítja a gengszterélethez vezető úton. A anyuka szerepében pedig nem más látható, mint az első ázsiai származású Oscar-díjas, Michelle Yeoh.


Az Északi (The Northman, Amazon Prime)

Robert Eggers (A boszorkány, A világítótorony) 2022-es rendezése a témához képest szokatlanul művészi megközelítésben mutat be egy tipikus viking bosszútörténetet. A kifejezetten erőszakos Az Északi ráadásul tele van remek színészekkel, mint Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke vagy Willem Dafoe, de még Björk is felbukkan egy kisebb szerepeben.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!