Otthagyja a divatipart, lakásfelújításokból élne meg a jövőben Herczeg Zoltán

2024. január 5. – 08:05

Másolás

Vágólapra másolva

Herczeg Zoltán azt tervezi, hogy búcsút int a divat világának, ehelyett a jövőben lakásfelújításait folytatná, illetve a fenntarthatósággal is foglalkozna – nyilatkozta a Blikknek.

„A divattervezés rendkívül sziszifuszi munka, a feladatok nagy részét – sajnos – nem a kreatív tevékenység, sokkal inkább a logisztika és a marketing, illetve az értékesítés teszi ki, emellett összességében a környezetre is rendkívül káros” – mondta Herczeg a lapnak. Hozzátette: anyagilag sem túl kifizetődő, mivel bár a haszon viszonylag nagy nem nyújt arra lehetőséget, hogy a nyugdíjas éveire spóroljon belőle.

A másik szempont a fenntarthatóság volt: „Csak a levegőbe beszélnék, ha a környezetvédelem mellett kardoskodnék, miközben magam is jelentősen károsítanám a környezetet a tevékenységemmel.” Ezért is döntött úgy, lakásfelújításokkal és a fenntarthatóság, klímavédelem népszerűsítésével foglalkozik a jövőben. Ez szerinte jövedelmezőbb lehet, emellett ebben is ki tudja élni a kreativitását.

A Blikknek arról is beszélt, hogy bár keményen dolgozott, bírósági ügyei alatt tartalékai jelentős részét elvesztette. Jelenleg minél inkább lepukkant garzonokat keres, amiket felújíthat, majd értékesíthet. „Közben kitalálom, hogyan lehetne a környezetvédelemből, a fenntarthatóságból megélni: vannak jó ötleteim, és elkezdek keményen dolgozni a megvalósításukon” – mondta.

Ahogy arról a Telexen is beszámoltunk korábban, Herczeg Zoltánt kábítószer-kereskedelem gyanújával tartóztatták le 2022 októberében, majd fél évet töltött letartóztatásban, a belvárosi Markó utcából a budai Gyorskocsi utcába, majd a Venyige utcai börtönbe vitték át. Végül az ügyészség kezdeményezésére házi őrizetbe került, nyomkövetőt kellett viselnie. A nyomkövető augusztus 21-én került le a divattervező lábáról. Herczeg Zoltánnal korábban hosszú interjút is készítettünk.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!