Folytatódik Taylor Sheridan cowboyreneszánsza az első afroamerikai westernhőssel

2023. december 17. – 07:01

Másolás

Vágólapra másolva

Barbie (HBO Max, már elérhető)

Valószínűleg már senkinek sem kell elmagyarázni, hogy a Barbie volt 2023 egyik legnagyobb mozis dobása. Greta Gerwig rendezése máig tematizálja a közvéleményt, az After+ eheti adásában is részletesen foglalkoztunk vele, miután kiderült, hogy a film még idén elérhető lesz streamingen.

Venom 2 (Netflix, már elérhető)

A Sony továbbra sem áll le a Pókember-mentes Pókember-filmekkel, de hiába sikerült Tom Hardy mellé olyan neveket szerezni a folytatáshoz, mint Woody Harrelson, Michelle Williams vagy Andy Serkis, mint rendező, és hiába lehetett úgy érezni, hogy sikerült megugrani az első film által nem túl magasra tett lécet, elfogyott a lendület a Venomból, és meglepődnénk, ha trilógia lenne belőle.

A Telex kritikája a filmről itt olvasható.

Percy Jackson és az olümpusziak (Disney+, dec 20.)

A Fox felvásárlásával a Percy Jackson-regények adaptációs jogai is a Disneyhez kerültek, a cég pedig annak ellenére sem mondott le a projektről, hogy sem a 2010-es, sem a 2013-as mozifilm nem volt egyáltalán sikeres. Viszont amíg azokhoz a filmekhez túl sok köze nem volt a regények szerzőjének, Rick Riordannek, addig a hamarosan érkező sorozatos adaptációnál szorosan együtt dolgozott a stúdióval, és a hírek szerint 10-12 millió dollárt költöttek el egy-egy epizódra.

Indiana Jones és a Sors tárcsája (Disney+, már elérhető)

Harrison Ford minden bizonnyal utolsó Indiana Jones-filmje még az év végén felkerül streamingre is a Disneynek köszönhetően. Maga a film közel sem lett akkora siker, mint azt várták tőle, de aki kicsit nosztalgiázni akar, és azt nézni, hogyan próbál egy 80 pluszos férfi akcióhőst alakítani, annak egyszer biztos érdemes megnézni.

A Telex kritikája a filmről itt olvasható.

Lawmen: Bass Reeves (SkyShowtime, dec. 18.)

Taylor Sheridan gyakorlatilag egy személyben cipeli a hátán a tévés cowboyreneszánszot, hiszen a Yellowstone elképesztő sikere óta iszonyatos tempóban gyártja (hol rendezőként, hol íróként, hol csak producerként) a modernkori és vadnyugati westerneket. A Lawmen is ezt a vonalat követi, az első afroamerikai marsall, Bass Reevesről szól a történet, és arról, hogyan lett rabszolgából Amerika egyik legrettegettebb és legszorgalmasabb bűnüldözője. David Oyelowo egészen fantasztikusan alakítja a címszereplőt, de kisebb szerepekben felbukkan még Donald Sutherland vagy Dennis Quaid is. Egyelőre hivatalos megerősítés nincs róla, de állítólag a tervek között szerepel, hogy a Lawmen minden évadban egy új vadnyugati hős életét dolgozza majd fel, bár ehhez még be kéne rendelnie a Paramountnak a folytatást.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!