Lecsengett a Barbenheimer-botrány, jövőre Japánban is bemutatják az Oppenheimert

2023. december 7. – 17:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Bitters End nevű japán filmforgalmazó csütörtöki bejelentése szerint hosszú idő után végül Japánban is bemutatják majd Christopher Nolan legutóbbi filmjét, az atombomba kifejlesztéséről és annak atyjáról szóló Oppenheimert. A film globálisan júliusban debütált, egy napon a Barbie-val, a késlekedés oka pedig éppen az volt, hogy a japánok elég rossz néven vették az ebből eredő Barbenheimer-őrületet – írja a Guardian.

A forgalmazó honlapja alapján egyelőre annyit lehet tudni, hogy valamikor 2024-ben érkezik a film a japán mozikba, de a japán sajtóhoz egy hosszabb közlemény is eljutott, melyben azt írták, hosszas egyeztetések után döntöttek a bemutatás mellett, és természetesen figyelembe vették a korábbi botrányokat is. Beleértve ebbe azt is, amikor a Barbie hivatalos Twitter-fiókja még reagált is az egyik Barbenheimer-mémre, és végül a Warner Bros Japannek külön bocsánatot kellett kérnie emiatt.

A japán internetezők egyébként tényleg eléggé felháborodtak azon, hogy egy, az országban a mai napig nagyon érzékenynek számító témából csináltak viccet, olyannyira, hogy válaszul elkezdtek 9/11-es montázsokat gyártani a Barbie-plakátokkal. Így született meg a Barbie-t a vállán tartó Oszama bin Laden és a Barbie-logó mögött füstölő ikertornyos kép is, dacára annak, hogy hamar kiderült, az amerikaiak ezen is csak röhögnek.

Az mindenesetre biztos, hogy az Oppenheimer rendkívül sikeres volt, a bemutatása óta több mint 950 millió dollárt termelt, ennek pedig alighanem lehetett némi szerepe abban, hogy végül a japánok is beadták a derekukat. A filmről írt kritikánkat ide kattintva lehet elolvasni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!