Jön az Elon Musk-film, Darren Aronofsky rendezheti

2023. november 10. – 14:53

Másolás

Vágólapra másolva

Folynak az Elon Musk életrajzi film előkészületei az A24 stúdiónál, a projekthez már rendezőt is találtak: Darren Aronofsky-t – erősítette meg a Variety.

Amerikában szeptemberben, magyar nyelven október végén jelent meg Walter Isaacson Elon Muskról szóló életrajza, ez szolgál majd a forgatókönyv alapjául. A lap forrásai szerint heves versenyt folyt a stúdiók között Isaacson könyvének megfilmesítési jogáért, végül az A24 nyerte meg a licitháborút.

Isaacson írt már életrajzi könyvet többek között Steve Jobsról, Albert Einsteinről és Leonardo da Vinciről, emellett volt a Time Magazine és a CNN vezetője is. Az Apple vezéréről írt könyvéből is készült film, azt Danny Bolyle (Trainspotting, 127 óra) rendezte, és Michael Fassbender játszotta a címszerepet. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Elon Muskot ki fogja alakítani.

A rendező viszont már megvan, Darren Aronofsky személyében. Aronofsky rendezte a 2000-es Rekviem egy álomért című filmet, a 2008-as A pankrátort, a 2010-es Fekete hattyút (ezért Oscarra is jelölték) és a 2017-es Anyám!-at. Legújabb filmjéről, a 2022-es A bálnáról ebben a cikkben írtunk.

Isaacson két évig követte Muskot, és rengeteg ismerősével beszélt, hogy minél hitelesebben mutassa be a milliárdost. A könyvében volt szó arról, ahogy Musk megsértődött Bill Gatesre, a Cybertruckról, és a Twitter-szerverek költöztetéséről is. A szerzővel mi is beszélgettünk, itt találja az interjút.

A szerző Muskot a Telexnek úgy jellemezte, hogy „megvan a sötét oldala: nagyon sok kockázatot vállal, amik akár sok millió dolláros gondokat is okozhatnak, de az emberi károk sem feltétlenül zavarják. Emellett viszont többet tett az elektromos autókért, mint bárki, és az űrkutatás fellendítésében is hasonló a teljesítménye […] Elon Musk két rendkívül fontos probléma megoldásán dolgozik: az elektromos autókon és az űrkutatás fellendítésén. Szerintem nincs elnök vagy miniszterelnök, aki akkora változást tudna elérni ezeken a területeken, mint ő”.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!