Új The Beatles-dal, lejtmenetben a Marvel, mit adott nekünk a Wu-Tang Clan?

2023. november 8. – 11:15

Másolás

Vágólapra másolva

John Lennon Now and Then című demófelvételének befejezésével évtizedekig küzdöttek The Beatles tagjai, Peter Jackson stábjának segítségével azonban 2023-ban végre kiadhatták a dalt. A Marvelnél egyre látványosabbak a gondok a filmekkel és a sorozatokkal, ezért Scarlett Johansson és Robert Downey Jr. visszacsábítása is felmerült a stúdiónál. A Wu-Tang Clan debütáló nagylemeze idén 30 éves, Saiid és Aza beszélgetnek az album utóéletéről és hagyatékáról. Megjelent az After+ legújabb adása.

Hírblokk

  • Arról már a Telex is beszámolt, hogy az HBO vezérigazgatója, Casey Bloys, kamuprofilokról válaszolgatott a műsorokat lehúzó tévékritikusoknak, állítása szerint azért, mert nagyon lelkesedik a munkájáért, és szeretné a csatorna műsorait támogatni. A Rolling Stone terjedelmes cikkében nyomasztó részletek derültek ki az ügyről, egy polgári per során egy munkavállaló elmondta, hogy a The Idol sorozatból jogtalanul rúgták ki, ráadásul olyan feladatokat kellett teljesítenie, amik mentálisan megviselték. Az egyik ilyen feladata volt például, hogy kamu Twitter-fiókokról kommenteljen kritikusoknak. Újságíróként mélyen megvetendő Casey Bloys tette, és szomorú, hogy egy fiatal munkavállalónak azzal kell szembesülnie, hogy újságírókat kell sértegetnie.
  • Miért néznek egyre többen felirattal tévét? Miért nem halljuk rendesen a dialógusokat? A The Atlantic cikke alapján főleg a hangminőségen spóroló streamingszolgáltatók tehetnek a jelenségről, nem a hallásunk rossz. Szerepet játszik még ebben (ahogy az a Vox videójából is kiderül), hogy a mai mikrofonoknak köszönhetően a színészeknek már nem kell hangosan beszélniük, illetve a legjobb hangtechnikájú mozikra keverik a filmeket, és ezeket a sávokat az otthoni készülék már nem adja vissza. Ha olvasóink között van olyan, aki hangkeveréssel foglalkozik, és rájött arra, hogy hogyan lehetne jobban hallani a dialógusokat, akkor írja meg nekünk a megoldást!
  • A legutóbbi Marvel-filmek már nem szerepelnek olyan jól, így a stúdiónál még az is felmerült, hogy két közkedvelt karaktert, a Scarlett Johansson által alakított Fekete Özvegyet és Robert Downey Jr. Vasemberét is visszahozzák. A Marvelnél a minőség rovására ment a mennyiség? Hogyan lábalhat ki ebből a gödörből a stúdió?
  • Új Beatles-dal jelent meg 2023-ban. A dal előkészületeiről és az alkotói folyamatokról 12 perces dokumentumfilm készült Oliver Murray rendezésében, ahol Paul Mccartney például arról beszél, hogy John Lennon biztos örülne a Now and Then megjelenésének. A dal John Lennon hetvenes években rögzített demófelvételét veszi alapul, amit még Yoko Ono adott oda Lennon halála után a Beatles-tagoknak. McCartney-ék többször is nekifutottak, de nem tudták befejezni a számot. A Get Back dokumentumsorozat készítése közben a rendező, Peter Jackson azonban jelezte, hogy már rendelkeznek azzal a technológiával, ami le tudja választani Lennon hangját a zongorasávtól.

A hét témája: 30 éves a Wu-Tang Clan első nagylemeze

Bár a 36 Chambers lemez nem kapta meg azt a hozzá méltó promóciós támogatást, (az MTV sem játszotta a lemezen megjelent 3 dal klipjét), a magyar hiphop két fontos figurája, Saiid és Aza szerint az album rendkívül meghatározó volt. Az adásban Saiid és Aza arról beszélnek, hogy milyen a személyes kötődésük New York-i hiphop kollektívához, és azt is kifejtik, hogy miért választja el a lemez a rap műfaját a hiphop kultúrától.

Sorozatajánló: Üdv Wrexhamben!

Ryan Reynolds és Robert McElhenney még 2021-ben vásárolták meg a félprofi, angol ötödösztályban sínylődő futballklubot, a Wrexhamet. A két hollywoodi színész sportbizniszét a kezdetektől kamerák követik, a sorozat első évada pedig azzal vált igazán népszerűvé, hogy a klub körüli kisvárosi közeget is részletesen bemutatja.

A Disney+ felületén már itthon is elérhető második évada a Wrexham előző, rengeteg drámai meccset hozó szezonjára fókuszál, amelynek óriási a tétje: ha megint nem jut fel a csapat, a klub csődbe megy.

Toplista

Az adás végén, Bicsérdi-Fülöp Ádám, Sajó Dávid és Szente Katica mesélnek 3 kedvenc The Beatles-dalukról.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!