Ötödosztályú brit focicsapatba fektet Ryan Reynolds, hogy dokusorozatot forgathasson róla

2020. november 16. – 16:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Befektet a walesi, de az angol ötötosztályban induló Wrexham AFC focicsapatába Ryan Reynolds és Rob McEllhenney, írja a Sportico. A két színésznek az a terve, hogy dokusorozatot forgatnak a klubról, és így teszik majd népszerűvé a csapatot világszerte. Reynolds és McEllhenney nem lesznek tulajdonosok, a klub továbbra is egy szurkolói alapé marad, viszont kétmillió font értékben fejlesztik a Wrexham infrastruktúráját.

Egyre nagyobb az érdeklődés a brit foci iránt az Egyesült Államokból, és ez már igaz a szórakoztatóiparra is. Az Amazon nemrég két Premier League-csapatról (Manchester City, Tottenham) is forgatott dokusorozatot, míg a Netflix az akkor másodosztályú Sunderlanddel tette ugyanezt. Az Apple pedig nemrég hozta ki a Ted Lasso című remek tévésorozatát, amelyben egy amerikai edző veszi át egy első osztályú középcsapat irányítását.

A Wrexhamnek jól is jöhet a pénz, mert a pandémia miatt idén közel 400 ezer fontos mínusszal zárnak, emiatt hozzá kéne nyúlni a tartalékjaikhoz. A klub egyébként normál esetben évente 2-4 millió font bevételt hoz, vagyis a két színész befektetése szignifikánsnak tekinthető ezen a szinten. A csapaté egyébként a világ legöregebb stadionja, az 1807-ben (!!!) épült, 10500 férőhelyes Racecourse Ground.

A klubot 2011-ben vették meg a szurkolók az akkori vezetéstől, és három év alatt lefaragták a 660000 fontos tartozását a csapatnak. Az más kérdés, hogy soha nem játszottak az első osztályban, a másodosztályba is csak rövid ideig kerültek fel az 1980-as években, de még a harmadosztályban is csak egyszer voltak az elmúlt 20 évben.

Reynoldsot leginkább a Deadpool-filmek főszereplőjeként lehet manapság ismerni, McEllhenney pedig a Felhőtlen Philadelphia sorozatban játszik hosszú évek óta, illetve nemrég saját sorozatot kapott az Apple-ön Mythic Quest címmel.

>>>Itt találja a Telex legfrissebb híreit<<<

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!