Június óta sátraznak a River Plate stadionjánál Taylor Swift legelszántabb argentin rajongói

2023. november 3. – 18:26

Másolás

Vágólapra másolva

Azt eddig is tudni lehetett, hogy Taylor Swift rajongói azon túl is egészen más szintet képviselnek, ha rajongásról van szó, hogy agyonhallgatják az énekesnő zenéit Spotifyon. A koncertjei alatt még a stadionon kívül is akkora tömeg van, amit sok előadó bentre sem tud összehozni, a koncertfilmje alatt pedig úgy tombolnak az emberek a moziban, mintha élőben látnák őt. Az viszont még ehhez képest is új szint, hogy a Pitchfork cikke szerint

a legelszántabb rajongói június óta ott sátraznak az argentínai Buenos Airesben található River Plate stadionjánál, ahol Swift jövő héten fellép.

A cikk szerint összesen négy sátor van felállítva a stadion mellett, ahol az elmúlt hónapokban több százan sátraztak már annak reményében, hogy a lehető leghamarabb juthassanak be a sima, küzdőtérre szóló jegyeikkel, és a lehető legközelebbről láthassák az énekesnőt. Azt, hogy ki mennyit van a sátrakban, külön táblázatokban vezetik, és természetesen minél többet van ott valaki, annál előrébb kerül a résztvevők közti belépési rangsorban.

A Pitchforknak nyilatkozók közül volt, aki azt mondta, hogy a szülei nem is tudnak róla, hogy egy sátorban tölti a szabadidejét a stadion mellett, más pedig arról számolt be, hogy június óta 300 órát volt valamelyik sátorban, hogy ott lehessen az elsők között, akiket beengednek a koncertre. Azt természetesen senkitől nem várják el, hogy minden mást sutba vágva csak a sátrakban töltse a napjait, de miután itt egy rangsorról van szó, azok vannak előnyben, akik a lehető legtöbbet vállalják.

Ez azt jelenti, hogy ha valaki meg akarja tartani a helyét, annak most már legalább 60 órát kell sátraznia egy hónap alatt, legalább egyszer ott is kell aludnia, és ha valaki viharban is hajlandó a sátorban ülni, az kétszer annyi pontot kap. A cikk szerint sokan kritizálják a sátrazókat, és a fociszurkolókkal is meggyűlt a bajuk a korai időszakban, de mostanra ők már inkább örülnek a Swift-rajongóknak, a rendőrök pedig június óta kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságukra, különösen, ha éppen meccs van.

A sátrazók egyébként a lapnak azt mondták, legalább annyira várják a jövő heti koncertet (illetve koncerteket, mert három is lesz), mint amennyire aggódnak miatta, ennyi idő után ugyanis nem tudják elképzelni, hogy mi a fenét fognak kezdeni a sok szabadidejükkel otthon ahelyett, hogy barátságkarkötőket csinálnának egymásnak egy sátorban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!