Taylor Swift lett az első női előadó, aki elérte a százmilliós havi hallgatószámot a Spotifyon

2023. augusztus 30. – 11:03

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb rekordot állított fel Taylor Swift, augusztus 27-én ő lett az első női előadó, akinek a számait több mint százmillióan hallgatták meg egy hónap alatt a Spotifyon – írja a Variety.

Swift tavaly történelmet írt azzal is, hogy 10 dala szerepelt az amerikai top 10-ben, ezzel ő lett az első olyan előadó, akinek a dalai az amerikai kislemezlista top 10-es listájának minden helyét elfoglalták. A női előadók közül Taylor Swifté a legtöbb top 10-es sláger az USA-ban, 40 slágerével megelőzte Madonnát, akinek 38 dala szerepelt a kislemezlista élén. Swift korábban megdöntötte a Spotify, az Apple és az Amazon Music egy napon belüli legtöbb streamelésének rekordját is.

Tavaly egy másik rekordot is elkönyvelhetett, egyetlen nap alatt kétmillió jegyet adtak el a turnéjára a Live Nation tulajdonában lévő Ticketmaster oldalon. Az Eras Tourral Swift március közepe óta körbeutazta az Egyesült Államokat, jövőre pedig Európába is jön, és nagyjából mindenhol megfordul majd, kivéve Budapesten, hiába kérte szépen Karácsony Gergely is.

A legtöbb havi hallgatót egyébként a The Weeknd tudhatja a magáénak, ő februárban érte el a bűvös 100 milliós számot, azóta pedig a 110 milliót is átlépte. A harmadik helyen Bad Bunny áll 80 millióval, őt Ed Sheeran követi 77 millióval. A Spotify tavaly november végén tette közzé a 2022-es toplistáit, az év legtöbbször hallgatott előadója a címvédő Bad Bunny lett, Taylor Swift pedig a Spotify legvirálisabb előadója.

Swift azután érte el a rekordot, hogy kiadta a harmadik újrarögzített albumát, a Speak Now (Taylor's Version)-t, ami a Billboard 200-as lista első helyén debütált. Arról, hogy Swift miért rögzíti és adja ki újra a korábbi albumait, ebben a cikkben írtunk részletesen. Az Eras Tour utolsó amerikai, Los Angeles-i állomásán azt is bejelentette az énekesnő, hogy ősszel érkezik az 1989 című albumának újra felvett verziója is. Swift nemzetközi turnéja jövő őszig fog tartani.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!