Harmadik éve Bad Bunny az év legtöbbet hallgatott előadója Spotifyon

2022. november 30. – 17:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Spotify a 2022-es Wrapped kampányának keretében bejelentette az idei év legjobb előadóit, dalait, albumait és podcastjait is, írja a Variety. Ennek a kampánynak a része az az éves és személyre szabott összefoglaló is – amit az év végéhez közeledve minden felhasználó megkap majd – a kedvenc dalainkkal, előadóinkkal, albumokkal, podcastokkal, amiket az idei évben a legtöbbször hallgattunk.

A platform listája szerint az idei év legtöbbször hallgatott előadója a címvédő Bad Bunny, aki immáron harmadik éve nyeri meg a legtöbbször streamelt előadó címet. A Puerto Ricó-i rapper és énekes számai idén eddig több mint 18,5 milliárd streamet generáltak a Spotify-on, az „Un Verano Sin Ti” című albuma pedig a legtöbbet streamelt album volt 2022-ben.

Őt követi Taylor Swift, akinek Midnights című albuma a negyedik legtöbbet streamelt album volt az Egyesült Államokban, úgy, hogy az album csupán egy hónapja jelent meg. Emellett Swift a Spotify idei legvirálisabb előadója, ami azt jelenti, hogy az ő zenéit osztják meg a leggyakrabban a Spotify-ról a közösségi platformokon. Swift az utóbbi hetekben sikert sikerre halmoz, nemrég ugyanis hat kategória fődíját is bezsebelte az idei American Music Awards-on. Ezzel Swift nemcsak saját rekordját döntötte meg, de ő lett az Év előadója is. A top öt előadó között még ott van Drake, The Weeknd és a dél-koreai k-pop együttes, a BTS is.

A legjobb előadók után legjobb dal kategóriája következik. 2022-ben a legtöbbet streamelt dal Harry Styles As It Was című slágere volt. A második és harmadik helyen a Glass Animals Heat Waves című dala áll, valamint Kid Laroi és Justin Bieber közös Stay című száma. A negyedik és ötödik helyet pedig Bad Bunny nyerte el a „Me Porto Bonito” és a „Tití Me Preguntó” című slágereivel.

A podcastok közül idén a legnépszerűbb műsor – akárcsak tavaly – a The Joe Rogan Experience című podcast.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!