Gundel Takács Gábor az RTL-en vezet újra olyan kvízműsort, ahol mélybe zuhannak a rosszul válaszolók

2023. október 26. – 12:30

Másolás

Vágólapra másolva

A tévés szakma hagyományos őszi konferenciáján, a Big Picture-ön jelentette be legtöbb, következő évre szánt új műsorát az RTL Magyarország.

Kolosi Péter tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes előadásában is megerősítette, hogy a médiacég négy új kábelcsatornát indít még idén. A Sorozatklub, a Kölyökklub, a Moziklub és az RTL Otthon névre hallgató tematikus csatornák december 15-én startolnak.

A Kölyökklub korábbi műsorblokkból alakul át önálló gyerekcsatornává. A Sorozatklub lesz az otthona például a Downton Abbey-nek és több bűnügyi szériának. A Moziklubra egyelőre Rosamunde Pilcher-filmeket és Agatha Christie regényeiből készült adaptációkat, illetve vígjátékokat ígér a médiacég. Az RTL Otthon műsorait pedig főleg gasztronómia és lakberendezés uralja, itt futnak majd például a Konyhafőnök és a Mestercukrász korábbi évadai is.

Az RTL Magyarország és a TV2 Csoport nézettségi versenyében a négy új kábelcsatorna ismét átrendezheti az erőviszonyokat azok után, hogy az idei őszt eddig egyértelműen a TV2 uralja nézettségben.

Ujj Mészáros Károly is újabb sorozatot készít az RTL-nek

Az eddig be nem jelentett formátumok között újdonságnak számít a Hollandiában forgatott Az Ugrás! gameshow, amelynek műsorvezetője Gundel Takács Gábor lesz. A műsor résztvevőinek az lesz a feladatuk, hogy egy stúdióban felépített, öt méter magas hídon átérjenek egyik oldalról a másikra, pénzdíjazásért cserébe. A cél azonban csak akkor valósulhat meg, ha helyesen választják ki a hídon megjelenő állítások közül azt az egyet, amelyik igaz, és annak az állításnak a mezejére ugranak. Ha hamis mezőre ugranak, a játékosok a mélybe zuhannak.

Fikciós fronton is több új sorozatot jelentett be az RTL Magyarország:

  • Kalamár Tamás (Barátok közt, Szeress most!, Oltári Csajok, Bátrak földje) A szomszéd tehene címmel készít új napi sorozatot.
  • Ujj Mészáros Károly (Liza, a rókatündér) rendezésében az RTL+ felületére érkezik 2024-ben az Aranyszív című sorozat, amelynek alapját a Paprika Studios és az RTL Magyarország közös forgatókönyvíró-versenye, a Hypewriter egyik pályázata adta.
  • Szintén 2024-es premier lesz az RTL-en és az RTL+-on A Renitens című francia–belga bűnügyi vígjátéksorozat magyar verziója is, ahol a főszerepben egy különlegesen magas intelligenciával bíró, háromgyerekes, egyedülálló anya áll. Az eredeti formátummal és az amerikai adaptációval szemben a magyar verzió heti sorozat lesz.

A konferencián még két olyan visszatérő, vagy itthon újdonságnak számító formátumról is szó esett, amelyek már ősszel láthatóak lesznek. Az egyik Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban, ami egy olyan taktikai-pszichológiai krimi-reality, amelyben titokban kijelölt személyek vadásznak ártatlanokra egy Agatha Christie-regények világát idéző kastélyban.

A másik, már korábban bejelentett újdonság, a Lego Masters, ahol a párban versenyző játékosok hétről hétre megmutatják saját, legóból felépített alkotásaikat, hogy végül egy páros elnyerje a 10 millió forintos fődíjat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!