Négy új csatornát is indíthat az RTL Magyarországon

2023. október 18. – 14:52

Másolás

Vágólapra másolva

Több, egymástól független forrástól is úgy értesült a Media1, hogy az RTL Magyország négy új csatornával bővíti a hazai portfólióját: információik szerint az RTL OTTHON, Mozikub, SorozatKlub és Kölyökklub nevet viselik majd. A lap értesülése szerint a csatornák december közepén startolhatnak, és bár nevük is elég árulkodó, tematikus tartalmat nyújtanak majd. A négy új csatorna egyike filmcsatorna, a másik sorozatcsatorna, a harmadik gyerekcsatorna, a negyedik pedig gasztro, lakberendezés és háztartási csatorna, írja a lap.

Az RTL OTTHON-nal a nőkre szeretnének lőni, a lap szerint itt ismétlik majd a Konyhafőnököt és a Mestercukrász összes eddigi részét is. A Kölyökklub a 4-12 éveseket célozza, a Sorozatklubbal az ötven év felettieket szeretnék megszólítani, a Moziklub pedig a főként idősebb női rétegekhez szólna. Azt egyelőre nem tudni, hogy az új csatornákat mely kábelhálózatokon lehet majd elérni. A hírt az RTL még nem kommentálta, amint válaszolnak kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

Az RTL nagy konkurense, a TV2 egyébként nagyon veri az RTL-t nézettségben: míg 2022-ben nagy fordulatnak számított, hogy főműsoridőben, a fiatal felnőttek körében a TV2 nagyobb nézettséget produkált az RTL-nél addig idén már az látszik, hogy a TV2 ebben a kiemelt célcsoportban is tartósan dominál, 2023-ban eddig az esték kétharmadát nyerte a csatorna.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!