Nagy robbanásokat, nagy találkozásokat és egy fekete szigonyt villantott az Aquaman 2

2023. szeptember 14. – 22:02

Másolás

Vágólapra másolva

Sokat kellett rá várni, de bő három hónappal a film megjelenése előtt befutott a legelső rendes előzetes a 2018-as Aquaman folytatásához, az Aquaman és az elveszett királysághoz, ahol Jason Momoa megint lobogó hajjal, testhez simuló ruhában, szigonnyal a kezében küzdhet meg Black Mantával.

A második részben Arthur Curry, alias Aquaman egyszerre próbál helyt állni Atlantisz királyaként és apaként is, de hamarosan még nehezebb feladatok elé állítja őt az élet, Black Manta ugyanis visszatér, és egy fekete szigonnyal felszerelkezve erősebb, mint valaha. Annyira erős, hogy Aquaman a bebörtönzött féltestvéréhez (és nem mellesleg esküdt ellenségéhez), Ormhoz fordul segítségért, és ezzel meg is vagyunk, kész a kicsit vicces, kicsit drámai szuperhősfilm, amit már 324723874283-szor láttunk az elmúlt években.

Mérsékelten érdekes fejlemény, hogy minden színész visszatért a filmbe az első részből, beleértve ebbe Amber Heardöt is, bár a biztonság kedvéért azért őt csak pár másodpercre mutatták meg, és akkor is viszonylag messziről. Az első részhez hasonlóan egyébként ezt a filmet is James Wan rendezi, akit többek közt az első Fűrész, meg a Démonok között filmek rendezőjeként lehet ismerni.

Ugyan a DC filmes univerzumának kétségtelenül a 90 millió dollárból elkészített, aztán soha be nem mutatott Batgirl a leginkább hányattatott sorsú tagja (direkt nem legrosszabbat írtunk, az nyilván a Flash), az Aquaman 2 is erős induló ebben a versenyben. Az első film a DC egyik legnagyobb sikere volt, egy rakás pénzt hozott a Warnernek, a folytatást viszont el kellett tolni, pótforgatásokról is pletykáltak, amelyekre azért is volt szükség, mert sokáig az sem volt egyértelmű, hogy egyáltalán mit akarnak belőle csinálni. A végső változat amúgy a DC-t idén átvevő James Gunn alatt született meg.

Mindehhez jött még hozzá Amber Heard és Johnny Depp hosszasan elhúzódó pere is, amely miatt sokan a színésznő kihajítását követelték, ha már Deppet egyből eltüntették a Legendás állatok-sorozatból. Heard kis híján tényleg elvesztette a szerepet, de a Warner ragaszkodott hozzá, hogy nem a per miatt. Szóval igen, az Aquaman 2 tényleg nem egyszerű úton jutott el odáig, hogy most megkapta az első előzetesét, de ez alapján simán lehet akkora pénzügyi siker, mint az első film volt. Jelen állás szerint pedig úgy tűnik, hogy a hollywoodi sztrájk ellenére a Warner ezt most már nem is fogja (megint) eltolni, ellentétben például a Dűne 2-vel.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!