Folytatódik a Telex filmklubja, nézze meg velünk premier előtt az Akkor éjjelt!

2023. április 20. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

A márciusi és áprilisi vetítések után folytatódik a Telex filmklubja, és akárcsak akkor, most is egy olyan filmmel, amit először ezen a vetítésen láthat először nagyközönség Magyarországon.

A film ismét Franciaországból jön, mint az áprilisban vetített Mások gyerekei, de témájában egészen más: az Akkor éjjel (eredeti címén: La nuit du 12) egy igazi bűntényt dolgoz fel, egy alpesi kisvárosi gyilkosságot.

A francia közönség és a szakma is kitörő lelkesedéssel fogadta a filmet, az Akkor éjjel többek között a legjobb film, legjobb rendező, és a legjobb adaptált forgatókönyv elismerését is megnyerte az idei César-díjon, a legnagyobb francia filmes díjátadó gálán.

A filmet május 2-án, 19:30-tól vetítjük a budapesti Toldi moziban.

A történet hivatalos leírása:

Azt mondják, hogy minden nyomozónak van egy bűnténye, ami kísérti, egy ügy, ami jobban felkavarja, mint a többi, anélkül, hogy feltétlenül tudná, miért. Amikor egy fiatal nő hátborzongató meggyilkolása megrázza a francia Alpok egyik kisvárosát, a rendőrség nyomozni kezd a tettes után, a két kijelölt nyomozó pedig csak erre az ügyre összpontosít. A kihallgatások egymást követik, a gyanúsítottak köre egyre csak bővül, a nyomozók kétségei pedig tovább nőnek. Csak egy dolog biztos, a bűncselekmény 12-én éjjel történt, az éjjelen, amikor a gyilkos élve elégette Clarat.

Az Akkor éjjel moziban június 1-től látható.

A vetítés után beszélgetést is tartunk arról, amit láttunk, ebben partnerem lesz Janecskó Kata kollégám, a jelenleg is futó Nyomozó című telexes true crime podcast egyik alkotója. A harmadik vendég még szervezés alatt.

Jegyeket ezen a linken lehet vásárolni a vetítésre. A vetítés fb-eseménye itt található.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!